Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam pytanie jakie były rozmiary felg i opon (minimalne, standardowe) do e46 po lifcie w modelach 318d, 320d, 318i ?

Czy standardowe felgi stalowe 15 cali z e46 (1999 rok) podejdą do poliftowego e46 i będą pasować bez problemów??

No i jeszcze jedno pytanie - czy rozmiar opon 195/65/15 jest własciwy dla poliftowego e46 ze słabszymi motorami?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spójrz na naklejkę na słupku w drzwiach kierowcy, masz wymienione wszystkie rozmiary do danego auta.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Standardowa felga do poliftowego 318i to 16", opona 205/55/16. 15" też wchodzą bez problemu i jest to najmniejsze koło, jakie można włożyć. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że do 320d po lifcie taka felga nie wejdzie, minimum w tej wersji to 16". Opona 195/65/15 może być, u siebie mam takie zimówki, wszystko OK.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Manniac widzę że też kulasz 318i, chcę do swojej na zimę założyć 185/65 r15.

Wystarczą takie lacze?

Silnik mam N42 143KM, stoi na ori alu 16" ale w zapasie siedziała 15"

Opublikowano
Manniac widzę że też kulasz 318i, chcę do swojej na zimę założyć 185/65 r15.

Wystarczą takie lacze?

Nie, bo pewnie beda mialy indeks nosnosci 88, a Ty potrzebujesz min. 91. Takie opony wystepuja w rozmiarze 195/65R15 i takie byly zalecane przez BMW do montazu na zime.

Opublikowano

Kurde będę musiał sprzedać nówki opony :(

Kupiliśmy dla żony do ibizy i są za duże powinien być profil 60.

Myślałem że do beti wrzucę ale jak tak to coś innego muszę wykminić :mad2:

EDYTA:

Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co dalej mógłbym z tym zrobić i czy faktycznie te gumy są zdyskwalifikowane do bety?

Opublikowano
chcę do swojej na zimę założyć 185/65 r15

Średni pomysł, bo kilka rzeczy nie będzie się zgadzać. Poza małą nośnością, o której wspomniał Vermilion, będą za niskie i za wąskie. Już moje 195/65 wyglądają trochę dziwnie, jakieś takie "chude", ale to jest zalecany rozmiar do E46, więc nie narzekam. Dobra cena, popularne, duży wybór gum no i auto w warunkach zimowych dobrze się na nich spisuje. Odpuść sobie te 185-ki, ktoś pewnie kupi i po sprawie

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chcę do swojej na zimę założyć 185/65 r15

Średni pomysł, bo kilka rzeczy nie będzie się zgadzać. Poza małą nośnością, o której wspomniał Vermilion, będą za niskie i za wąskie. Już moje 195/65 wyglądają trochę dziwnie, jakieś takie "chude", ale to jest zalecany rozmiar do E46, więc nie narzekam. Dobra cena, popularne, duży wybór gum no i auto w warunkach zimowych dobrze się na nich spisuje. Odpuść sobie te 185-ki, ktoś pewnie kupi i po sprawie

jezdze na 195/65/15 w e46 i to mocnym i nie sądze aby wyglądaly dziwnie...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

mam po lifcie, standard to 205/55/16 ET chyba 42 albo 32 , zimowki mam 195/65/15.

Wiem z praktyki bo kiedys sprzedałem chlopakowi orginalne felgi stalowe 15' z mojej po lifcie do jego przed liftem 320d i potem drzwonil z żalem ze nie pasują o czym nie mialem fioletowego pojecia( tym bardziej ze podałem wszystkie wymiary felgi)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączę się pod to pytanie.

Mam BMW E46 po lifcie. Opony 205/55/16". Jakie felgi powinienem kupić. Gdzieś wygrzebałem,że chodzi o 7x16 5x120 ET 47, ale nie jestem pewny źródła. No i wynalazłem felgi oznaczone nie ET tylko IS 47 z parametrami 7x16H2. Czy to ta sama felga?

Z góry dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ET=IS

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Kurde będę musiał sprzedać nówki opony :(

Kupiliśmy dla żony do ibizy i są za duże powinien być profil 60.

Myślałem że do beti wrzucę ale jak tak to coś innego muszę wykminić :mad2:

EDYTA:

Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co dalej mógłbym z tym zrobić i czy faktycznie te gumy są zdyskwalifikowane do bety?

Może ktoś będzie potrzebował zimówek do E36... to mu sprzedasz

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png