Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam problem w navigacjii professional, mianowicie wyświetlają się wiadomości tylko w języku niemieckim czy ktoś próbował zaktualizować albo przestawić język na Pl? czy to wogóle działa w polsce ? :( proszę o podpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

nie chodzi mi o TMC, mam połączenie z "BMW online" tzw.BMW ConnectedDrive poprzez GPRS wbudowany w navi, ale wyświetlają sie tam informacje niestety w j.niemieckim-tylko.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę OT ale jeżeli chodzi o TMC to powinno już działać na paśmie RMF FM

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Witam,

nie chodzi mi o TMC, mam połączenie z "BMW online" tzw.BMW ConnectedDrive poprzez GPRS wbudowany w navi, ale wyświetlają sie tam informacje niestety w j.niemieckim-tylko.

Pzdr.

Myślę, że powinieneś zadzwonić do ASO, oni powinni być najlepiej zorientowani w temacie. Sorry, że trochę namieszałem z tym TMC :roll:

Pzdr.

Opublikowano

nie wiem czy dobrze zrozumialem pytanie :mrgreen: :mrgreen: wiec odpowiem jak zinterpretowalem i co wiem z swojego doswiadczenia:

...BMW online dziala tylko w Niemczech i laczy sie automatycznie jak tylko wykryje twoj telefon przypisany przez BT do auta... nie wiem jak to jest w innych krajach, w Italii nie dziala (sprawdzilem) i w Polsce na 100% tez nie :mrgreen: moze kiedys, jest to w miare fajna funkcja np. chcesz sie umowic z ASO a auto wysyla "skrot" z kompa do ASO i tam juz wiedza co robic i czy sa/beda przygotowani na Twoja wizyte...oczywiscie mozna takze korzystac z netu ale polaczenie typu GPRS troche zniecheca tym bardziej, ze wiekszosc aparatow telefonicznych daje funkcje HSDPA czyli kilka razy szybciej...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Witam,

bez podłączenia telefonu przez BT wyświetlają się najważniejsze wiadomości z niemieckich portali oraz pogoda np. w warszawie, uruchamiam funkcję BMW online i łączy nawet podczas jazdy po GPRS online.. :mrgreen: jest tam sporo ustawień w konfiguracji tej "przeglądarki" nie mam pojęcia jak sie do tego dobrać....pzdr.