Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj problem tak jak w temacie, Bema e36 coupe 2.5 vanos. Problem polega na tym ze gdy przyspieszam samochod zaczyna caly drgac zaczyna sie od 1 2 3 koncząc na 5 biegu. Czasem jest cos takiego ze tłucze tylko delikatnie a czasem tak jakby mi cos zaraz miało odpasc. dokladniej to sie dzieje z tyłu samochodu. Czytałem troche ze to moze byc łacznik wału taki gumowy ale czy moze to byc takze cos innego ?? cos z mostem ? moze brak oleju albo przegłuby? Z Góry dziekuje za pomoc :))

_______

Proszę o poprawne tytułowanie wątków! Format tytułowania do przeczytania na górze działu. Pozdrawiam /mattiss

Opublikowano

Oczywiście do sprawdzenia części nr 1 i 12.

Miałem takie same objawy, jeśli to łożysko podpory wału, nie kupuj najtańszego. Potem się to mści bo wyje i jęczy.

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/m/c/10.png

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

łacznik lubi się zużyć ale często w e36 padają sanki czyli wózek trzymający most, dokładnie chodzi o jego mocowanie do budy, wózek ścina śruby mocujące

radzę odstawić autko do mechanika jak najszybciej, on zresztą i tak postawi diagnozę, prawda ?? :)

Opublikowano
padają sanki czyli wózek trzymający most

Jak lubisz ruszać z piskiem opon to bardzo możliwe że chodzi o w/w mocowanie. Radzę jak najszybciej pojechać na kanał i zobaczyć czy z mostem jest wszystko w porządku.

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein