Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
heh, z tego co widzę to cena za sztukę, więc nic specjalnego. Kolega Stones ma taniej i masz chyba większą pewność co do jakości. Polecam textar.
Opublikowano
hmm, ciekawe bo jak ostatnio pytałem w sklepie to były po ponad dwie stówki za sztukę.W sumie dobra wiadomość :D
Opublikowano

Ja kupowałem już u tego Allegrowicza tarcze na tył - wszystko było sprawnie i oryginalnie. Co do tego Zimmermanna to cena za 1 sztukę więc całkiem normalna.

W sklepach stacjonarnych ceny mają dużo wyższe. Ale co do poszukiwań to zapytaj chłopaków z Silesia Parts obecnych tu na forum. Także mają w ofercie Zimmermanna a i ceny mają bardzo dobre.

Co do innych firm to słyszałem opinie od mechanika, że inne firmy bardzo często pakują w swoje kartony tarcze robione przez polską MIKODĘ. Jakościowo też są dobre. W Zimmermannie masz pewność, że dostajesz tej firmy, za którą płacisz.

Pzdr.

Opublikowano

No to mam już dwa alternatywne kontakty. Sam kupuję w zaprzyjaźnionej hurtowni, ale telefon zawsze wykonuje po alanilize w necie bo nie lubie ludziom zawracać tyłka (tzn. pytam o cenę w momencie gdy jestem zdecydowany że od razu kupuję).

dzikei za wszelkie info.

pzdr

letki

ps. ambience pls podeślij ten kontakt na PW. thnx

Opublikowano
Polecam Zimmermanna lub Textara. Miałem jedne i drugie. Następne będą Zimmermanna. I klocki też Zimmermanna. Klocki Textara strasznie pylą. Felgi bardzo szybko się zasyfiają.
Opublikowano
Polecam Zimmermanna lub Textara. Miałem jedne i drugie. Następne będą Zimmermanna. I klocki też Zimmermanna. Klocki Textara strasznie pylą. Felgi bardzo szybko się zasyfiają.

Jeśłi chodzi o Textara to tak pylą ale z tego co obserwuje u siebie obecnie nie jest to jakieś znacząco duże pylenie. Uważam, że pylą na podobnym poziomie jak inne klocki. Tak czy inaczej - czy Textar czy Zimmermann to i tak są to produkty wysokiej jakości i skuteczne.

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich obecnych,

chcę tylko dodać, że tarcze Zimmermanna w Reichu nie cieszą się zbyt dobrą opinią (szczególnie do aut z większą mocą). Bardzo często słyszę, że po mocniejszym hamowaniu, szczególnie na autostradzie, robią się z nich ósemki.

Osobiście nigdy nie wstawiałem tarcz tej firmy do swoich aut. Jestem zdecydowanym fanem Brembo i już. Swoją e39 wyposażyłem w tarcze Brembo Max :cool2: i jest gitara, hankle jak brzytwy i t w różnych warunkach. (moje e36 również jest na Brembo ale na "normalnych")

Opublikowano
Witam wszystkich obecnych,

chcę tylko dodać, że tarcze Zimmermanna w Reichu nie cieszą się zbyt dobrą opinią (szczególnie do aut z większą mocą). Bardzo często słyszę, że po mocniejszym hamowaniu, szczególnie na autostradzie, robią się z nich ósemki.

Osobiście nigdy nie wstawiałem tarcz tej firmy do swoich aut. Jestem zdecydowanym fanem Brembo i już. Swoją e39 wyposażyłem w tarcze Brembo Max :cool2: i jest gitara, hankle jak brzytwy i t w różnych warunkach. (moje e36 również jest na Brembo ale na "normalnych")

Może w Polsce nikt by sobie tym głowy nie zawracał ale sądzę, że akurat w Niemczech jeśli tak by było, że Zimmermanny się krzywią tak jak to opisałeś to nie byliby już producentem tarcz na pierwszy montaż dla takich firm jak Mercedes i Porsche. Kto jak kto ale Niemcy mają fioła na punkcie pilnowania jakości. Tylko u nas podchodzi się do tego dość frywolnie.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brembo mi piszcza. Klocki mam Textar. Nigdy wiecej nie kupie brembo.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik