Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemka, tak czytam ten temat i zastanawia mnie parę rzeczy, wyżej dodana tabela rozmiaru felgi i ET ale cięzko coś znaleźć 18.  Czy mogę np włożyć felge  7,5jx18 et45 albo podobne?(przykładowo takie jak z tego ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/felgi-opony-kola-bmw-e87-styling-135-CID5-IDMG8gv.html bo mają inny rozmiar a niby do jedyneczki) I drugie pytanie, czy mogę włożyć na przód i tył te same felgi i opony? Czy muszą być różnych rozmiarów jak w tej tabeli?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Możesz włożyć na przód i tył te same.
Te które wysłałeś podejdą, ale opony idą 225 a nie 215 jak na słupku.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć, prośba o szybką poradę:

Zamówiłem felgi dla mojej 120i (przedlift), problem w tym, że nie wiedziałem, że są w tym modelu 7j na przód i 7,5j na tył.

Styling: 207 (17 cali) ET 47

Kupiłem 4 sztuki 7,5j, z przodu mam sprężyny MTS (minimalnie obniżone), amortyzatory są Sachs. Czy będzie wszystko ok i nie będzie obcierać?

Opony dla nich: 4X 225/45R17 (całoroczne).

Ps. Teraz mam wsadzone jakieś 19' 225/35 🙃

Dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Angelborn
Dodanie obecnych felg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powinno być OK. Do tego samochodu były montowane również felgi 7,5 cala na przód. Przykładowo: Styling 217. 7,5Jx18 ET:49 przód i 8JX18 ET:49 na tył. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , bardzo proszę o podpowiedź odnośnie zakupu alufelg i opon do auta (Seria 1 , e87 , 2009 rok, 1995,00 cm3, benzyna, 105,00 kW). Mianowicie chce zakupić alufelgi z linka , czy będą dobrze dopasowane do auta? nie będą za bardzo schowane ani wystające ? nie wiem jak wycyrklować że było dobrze z tym ET. Jeśli by pasowały to jakie opony do nich kupić na lato ?

https://www.olx.pl/d/oferta/komplet-felg-bmw-r-17-rozstaw-5x120-et-37-j-7-5-CID5-IDZ39Te.html?reason=observed_ad

Z góry dziękuję za pomoc bo jestem kompletnie zielona  😅

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy zakup[iłem felgi 18 styling 216 do Bmw e88 z zawieszeniem M. Szerosośc felg    przód 7,5 J  tył 8,5j. I teraz pytanie widaomo ze fabryka nakazała na przód 215 40 18 a na tył 245 35 18.  Czy zamiast 215 moge wsadzić 225 na przód zamiast 215? 

I drugie pytanie....

Po zamontowaniu tych felg na aucie one zbyt bardzo wchodzą w karoserie. Czy muszę dodać dystanse? Myslałem ze taka firma jak BMW bez tego się obejdzie....

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz wsadzić 225 zamiast 215 jeśli odpowiednio dobierzesz profil opony, tak żeby średnica całego zestawu (felga + opona) była nie więcej niż 2% większa lub mniejsza.

Kupiłeś felgi ze złym ET, to teraz musisz ratować się dystansami. To błąd, ale to nic bardzo złego.

Opublikowano

Na lato chciałbym do mojej 1 (E87, 2007 rok) włożyć 17 (pewnie 7.5, może 8 cali szerokości) z oponami 225/45, zastanawiam się jedynie, jakie najmniejsze ET mogą mieć felgi, żeby o nic nie obcierały. Wejdą 30? 25? Ktoś próbował, ma doświadczenie?

• 2 miesiące temu...