Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Bmw E39 520i z 99roku.

Czy ktos wytłumaczy mi gdzie dokładnie znajduje sie czujnik połozenia walka rozrządu.

dzieki z góry

Opublikowano
Witam.Czy wiecie moze gdzie w mojej 520i znajduje sie gniazdo OBD2?

Nie wiem czy się dobrze orientuję ale w przedliftówkach chyba nie było jeszcze OBD2. Ale szukaj go w tej półeczce po lewej stronie kierownicy - powinno być wpuszczone w górną ściankę tej półki - otwiera się tam taki maskujący plastik. Jeśli tam nie ma tzn, ze masz gniazdo diagnostyczne jeszcze pod maską - duże okrągłe na chyba 16 pinów (gdzieś w okolicy kielicha od strony pasażera).

Pzdr.

Opublikowano

Manolito dobrze napisał, w przedliftowych nie ma OBD2. Tam gdzie mamy tą półkę nić się nie sciąga - wszystko jest na śrubach czy jakoś tak.

Gniazdo jest przy kielichu z strony pasażera a dokładnie przy zbiorniku na wodę do spryskiwaczy.

Opublikowano
kolego z BMW 520 z 99r, czujnik połozenia walka rozrzadu znajduje sie na samym przodzie jest on identyczny jak czujnik polozenia walu z tym ze ten jest z przodu na samej guze obok czujnika bodajze oleju taki metalowy bialy, ten jest obok czarny, no ja mialem problemy z wymiana gdyz mam za duzą reke:D pozdro
Opublikowano
A o który czujnik Ci chodzi, bo pewno masz auto z podwójnym vanosem, to i czujniki są dwa... A co do gniazda OBD, to ja mam auto z maja 1999 i mam zarówno okrągłe gniazdo 21-pinowe na prawym kielichu pod maską, jak i w schowku "nad lewym kolanem" kierowcy, po otwarciu klapki... Zanurkuj, a powinieneś zobaczyć...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png