Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam do wymiany stacyjki z tego co widzę na "nowej "muszę ściągnąć kiere czy nie muszę ?? jak ja ściągnąć znaczy jak zdemontować poduchę bay było oki na co uważać

Pozdro

Opublikowano
Odłączasz akumulator i działasz . Odkręcasz poduchę od spodu kierownicy chyba na klucz wewnętrzny nr5 są dwie . Odpinasz poduszkę odkręcasz kierownicę , zdejmujesz ją , odkręcasz plastikowe osłony . Na trzpieniu zaraz pod wielofrezem jest metalowy pierścień i musisz go zdjąć pod nim jest aluminiowa tulejka z nią raczej problemu nie ma . Teraz będzie zabawa z odkręceniem dwóch śrubek które są od góry (śrubki zrywki) chyba że już ktoś coś z nią robił to wtedy wkręcił normalne. Jeśli nikt nic nie robił to mały przecinaczek i młotek i odkręcasz ''ruskim kluczem''
Opublikowano
zauwazylem ze to co mi sie popsuje to jest odrazu temat na 1 stronie forum nie wiem czy zwykly zbieg okolicznosci czy one sie psuja synchronicznie :mad2: ja sciagalem mlotkiem bo na parkinku nie mialem przecinaka :mrgreen: po odkreceniu kierownicy wybilem ja sila bo juz mnie nerwowo wykanczala :cry2:
Opublikowano
Ludzie używajcie opcji SZUKAJ,temat był poruszany kilka razy sam też opisywałem całą wymianę ze zdjęciami :duh: :duh:
Bardzo Mafijny Wóz
Opublikowano
:) ja w piątek się nią zajmę mnie się zablokowała na zapłonie wiec kiera chodziła ale tez nie fartnie bo pod sklepem i aby odpalić musiałem pchać :) co do szukajki szukałem trzeba było ładnie napisać temat wymiana stacyjki anie jaś go udziwniać to by wyskoczył Seba dzięki za potwierdzenie mnie w tym w czym się domyślałem może zrobię foto galerie i do zrób to sam się zapoda no chyba ze jest, poszukam :) dokładniej