Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem jest dokładnie taki jak w temacie. W mojej beemce sa bardzo słabe heble. Nie pompują sie. Na wyłączonym silniku bardzo cieżko wcisnąć pedał. Co może być powodem takiego stanu rzeczy? Bardzo prosze o sugestie, żeby nie wymieniać wszystkiego po koleji bez skutku.

Opublikowano
a dociągałeś chamulce niedawno ??

Nie bardzo rozumiem tego pytania :?:

Witam

Mój problem jest dokładnie taki jak w temacie. W mojej beemce sa bardzo słabe heble. Nie pompują sie. Na wyłączonym silniku bardzo cieżko wcisnąć pedał. Co może być powodem takiego stanu rzeczy? Bardzo prosze o sugestie, żeby nie wymieniać wszystkiego po koleji bez skutku.

Zdejmij przewód z serwa i zapal silnik i sprawdź czy zasysa powietrze (przystaw palec) jeśli zasysa a pedał hamulca jest twardy to możesz mieć uwalone serwo.Jeśli nie zasysa to możesz mieć uwalony albo ten zaworek który jest na tym przewodzie albo nieszczelności na samym przewodzie
Opublikowano
W momencie odpalenia samochodu hamulec mięknie i nurkuje do pozycji okolo 60%. Gdzie znajde ten wężyk od serwa ? Może być jakis inny powód ? np spalone tarcze, kończące sie klocki ?
Opublikowano
W momencie odpalenia samochodu hamulec mięknie i nurkuje do pozycji okolo 60%. Gdzie znajde ten wężyk od serwa ? Może być jakis inny powód ? np spalone tarcze, kończące sie klocki ?

To nie wina tarcz czy klocków, i wątpię też żebyś miał tak pozapiekane tłoczki (chyba że parkujesz auto w stawie lub odpalasz raz na rok). Jeśli słabe to szwankuje wspomaganie hamulców lub są one zapowietrzone. A odpowietrzałeś w ogóle je? To stało Ci się nagle czy takie auto kupiłeś?

Opublikowano
Hamulce były biedne odkad kupilem bunie. Wymienie płyn, odpowietrze układ i jak nie bedzie ok to bede pisał. Dzieki i pozdrawiam