Skocz do zawartości

Bmw e34 2.0 150km słabe na asfalcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie do posiadaczy BMW E34 2.0 24V 150km. Na zwykłej drodze, trawie moje BM-ka rwie podłoże. Ale na asfalcie już niestety nie chce zerwać, czy to za pomocą hamulca nie chce spalić gumy. silnik oczywiście zbiera się pieknie na obroty na pewno z nim nie ma problemów. Co może być problemem??? może kończące się sprzęgło??? albo coś z wałem? liczę na odpowiedz:)
Opublikowano
Ja mam motor 4.0 i na suchym asfalcie trudno zerwać trakcję i moim zdaniem to lepiej chyba niż by miała tracić przyczepność. Te samochody są tak skonstruowane i tak ma być a palenie gumy to tak naprawdę zajęcie dla prostych ludzi, bez urazy oczywiście, bo chyba lepiej doskonalic swoje umiejętności jak np wpadniesz w poślizg
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
jak chcesz palić gumę to kup golfa i nie przynoś wstydu mojej ukochanej marce.
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Szkoda auta na palonko laczka, ale najprawdopodobniej sprzęgła wina jak z hamulca nie pali...
Opublikowano

To auto jest projektowane tak, aby nie tracić przyczepności. Do tego 150KM na taka masę to niewiele.

Nie oczekuj cudów, kłębów dymu i spalonych opon od takiego autka.

A jak juz koniecznie musisz robić wioske z paleniem gum, to spróbuj strzelić z sprzęgła. Czyli jedynka, ruszasz pomalutku, sprzęgło wciskasz, gaz w podłoge i puszczasz sprzęgło. Tylko, że szkoda opon, auta, wału, sprzęgła...

A jak chcesz ruszać w chmurze białego dymu to zmień silnik na 3.5 :P

Opublikowano
  • Autor
Wiem wiem. Nie jestem za paleniem gumy ale poprostu chciałem sprawdzić:)) ale na 90% jest to sprzęgło albo guma na wale dzięki za odp. I nie myślcie że jestem za katowaniem BMW:) pozdrawiam. rafik