Skocz do zawartości

zatrzasniete drzwi pasazera pomocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja w swojej zamki dziś popsikałem odmrażaczem ale zaraz kończę prace i aż się boje niespodzianek he he jutro wstrzyknę jeszcze do zamków WD-40 i może jakoś zimę przetrzymam a na następny sezon chyba jednak wrócę do Audi oczywiście z napędem quattro.
Opublikowano
witam wczoraj miałem identycznie otworzyłem drzwi ale juz niedao sie ich zamknac,po 20 minutach chuchania, dmuchania w ten zamek udało sie je zamknąc ale juz niedało sie ich otworzyc.Z tych nerwów tak targałem klamke od pasarzera ze, az ją złamałem. wyszedłem wkurzony z auta tylnymi drzwiami :oops: ,zostawiłem odpalony silnik az sie nagrzało na maxa i jakos potem odpusciło.poleciałem po odmrazacz do zamków 50ml sikłem cała buteleczke i narazie jest ok.w e32 tez tak było :!:
Opublikowano

Odmrażacze spłukują smar, więc ostrożnie z nimi. WD 40 też sprawy nie załatwi na dobre. 5 dni temu przednie drzwi kierowcy nie chciały mi się otworzyć, choć zaledwie mrozik się zaczynał (co to jest -5?), a uszczelki sumiennie przesmarowałem. Drzwi pasażera się otworzyły, ale zamknęły dopiero po 15 minutach grzania... Spsikałem WD40 aż kapało i ... drzwi kierowcy OK, ale pasażera po 10 km jazdy otworzyłem przypadkowo i znowu nie mogłem zamknąć!!! Załamka... :mad2:

A tak na marginesie i nawiązując do wcześniejszych postów: Fiat 126P, Łada Samara, Citroen AX i SAXO, Nissan Almera (dwa modele) - NIGDY TAKIEGO PROBLEMU NIE MIAŁEM!!! To chyba jak na razie największa wpadka BMW, na jaką się natknąłem... :duh:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

witam.

da sie otworzyc zamek za zatrzasnietych drzwiach i da sie odchylic boczek .... co prawda trzeba troche go wygiac ;) należy zdiac go z gornych zatrzasków przy szybie i odchylic do srodka z wyczyciem zeby7 nie polamac pozniej zaryglowac czyms zeby sie wracal do pozycji orginalnej i majac dostep z gry mozna przesunac rygiel od zamka trzeba szykac ktory to jest .... ale mozna to zrobic bo sam mialem wlasnie taka sytuacje i tak z tego wybrnąłem

a powodem moze byc silownik ale rozniej przetarty kabelek w wiazce bo ja własnie tak miaelm wymienilem silownik potem caly zamek i okazalo sie na koniec ze niepotrzebnie bo kabel jest przetary i nie laczy na zamknietych drzwiach ( a na otwartych dzialal)

pozdrawiam i w razie potrzeby chetnie pomoge

Opublikowano
jutro probuje twoim sposobem.dzisiaj tak kombinowalem z kumplem ze w klamce linke urwalem.a drzwi jak sie nie chcialy otworzyc tak nie chca.k....... :mad2: cos mi sie wydaje ze rygiel mi zaskoczyl na 1.nic jutro bede wiedzial.