Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zakupiłem właśnie te LEDy do ringów. Co do ich mocy to praktycznie jest taka sama jak zwykłej żarówki - w słoneczny dzień prawie nie widać, że świecą. Natomiast jak się robi już ciemniej na dworze - lub jest już wieczór - to efekt jest bardzo ładny. Jeśli masz xenony w lampach to do xenonów o barwie 6000K te LEDy w ringach pasują idealnie.

Pzdr.

Opublikowano
Jeśli masz xenony w lampach to do xenonów o barwie 6000K te LEDy w ringach pasują idealnie.

Pzdr.

IMHO właśnie to, że ringi różnią się barwą od xenonów daje cały "efekt" i wygląda lepiej niż jednakowy/zlewający się kolor ringów i lamp :idea:

Pozdrawiam

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano

Spoko - postaram się wykonać takowe zdjęcia i wrzucić. Zrobię aparatem normalnym bo telefon komórkowy przekłamuje - wzmacnia dość mocno efekty świetlne po zmroku.

Pzdr.

Opublikowano
Jeśli masz xenony w lampach to do xenonów o barwie 6000K te LEDy w ringach pasują idealnie.

Pzdr.

IMHO właśnie to, że ringi różnią się barwą od xenonów daje cały "efekt" i wygląda lepiej niż jednakowy/zlewający się kolor ringów i lamp :idea:

Pozdrawiam

Każdy ma inne gusta i jednemu bardziej się podoba klasyczny - żółty - kolor ringów do ksenonów a drugiemu biało-niebieskawy kolor ringów przy ksenonie. Ja należę do tej drugiej grupy ludzi i wyznaję zasadę - jeśli światła są H7 to wtedy tak - ringi żółte. A jeśli w światłach są ksenony to ringi też powinny w przybliżonej barwie świecić.

Pzdr.

Opublikowano
A jak wygląda zwykła żarówka H7 z ringami LED? Posiada ktoś zdjęcia:-)

Gdzieś powinienem mieć w domowym archiwum jakieś zdjęcie jeszcze żarówki H7 z LEDami. Jeśli znajdę to też wrzucę. Ale jeśli o mnie chodzi to nie wygląda to zbyt ciekawie :? Jeśli już pakować LEDy w ringi to tylko jeśli się ma ksenony. Do zwykłych żarówek H7 to jednak nie jest to zbyt dobrze dopasowany efekt.

Pzdr.

Opublikowano
A jak wygląda zwykła żarówka H7 z ringami LED? Posiada ktoś zdjęcia:-)

Gdzieś powinienem mieć w domowym archiwum jakieś zdjęcie jeszcze żarówki H7 z LEDami. Jeśli znajdę to też wrzucę. Ale jeśli o mnie chodzi to nie wygląda to zbyt ciekawie :? Jeśli już pakować LEDy w ringi to tylko jeśli się ma ksenony. Do zwykłych żarówek H7 to jednak nie jest to zbyt dobrze dopasowany efekt.

Pzdr.

A jaka była zastosowana żarówka H7, jakaś niebieska czy zwykła?

Opublikowano (edytowane)

Znalzałem zdjęcia po montażu LEDów. Posiłkuję się nimi bo się pogoda schrzaniła i pada więc nie uśmiecha mi się w deszczu sta z aparatem. Zdjęcia były robione telefonem i telefon trochę wzmacnia moc/jasnośc świecenie. Dlatego też wrzuciłem zdjęcia ze zwykłymi żarówkami w ringach.

Tutaj LED vs zwykła żarówka ringowa - z bliska:

http://images50.fotosik.pl/179/b7a1f4cb2b64c095med.jpg

Tutaj w ujęciu całego przodu auta:

http://images43.fotosik.pl/179/7399e13dcda4eeebmed.jpg

Tutaj w dzień LEDY na obu ringach (choc i tak jest to rozmyte trochę - jak wspomniałem: z bliska widac te prążki na ringach):

http://images39.fotosik.pl/283/dbd6b51a89c1f070med.jpg

Tutaj wieczorem przy włączonym Zenonie ( w dzień jeśli już to właśnie bardziej widac te prążki na ringu niż taki efekt jak jest w ringach CCFL - jakby to byłą taka mała świetlówka gładka)

http://images47.fotosik.pl/179/3dae6b93210f4db8med.jpg

Któryś z kolegów prosił o zdjęcie ringów na LEDach z normalną żarówką H7 na światłach mijania ale niestety nie znalazłem takiej wersji foto.

Pzdr.

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano
w słoneczny dzień prawie nie widać, że świecą. Natomiast jak się robi już ciemniej na dworze - lub jest już wieczór - to efekt jest bardzo ładny.

Pzdr.

Dokladnie. W dzien ich nie widac. A noca wygladaja tak...

http://i34.photobucket.com/albums/d102/escape2music/530i/LED/sm_P1040159.jpg

Tutaj z fabrycznymi ksenonami 4300k:

http://i34.photobucket.com/albums/d102/escape2music/530i/LED/sm_P1040163.jpg

Opublikowano
Przecież możesz zaprogramować światła dzienne.

Wiadomo, ze można zaprogramowac długie jako światła do jazdy dziennej ale czym dokładnie ma to nawiązywac do dyskusji na temat "Ringi z żarówką LED zamiast fabrycznej" :?:

Pzdr.

Opublikowano (edytowane)

No tak ale to chyba jednak większośc wie, że w takich modelach jak e39 ringi nie służą do jazdy w dzień bo ich w słoneczny dzień praktycznie nie widac. W nowszych modelach BMW owszem - są ustawione swoim natężeniem tak aby służyły do jazdy w dzień.

A co do tematu - czyli tch LED w ringach to one mi się podobają bo nie świecą tak intensywnie jak CCFL tylko identycznie jak fabryczne żarówki z tą różnicą, że barwa jest o wiele ładniejsza. A o to właśnie chodziło - zachować taką samą moc/jaskrawość a zmienić jedynie barwę.

Pzdr.

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano
Jednak chyba nie wszyscy to wiedzą, widziałem wiele aut tak jeżdżących. Poza tym gadamy o niczym.

A nie no - to, że jeżdżą to jest jedna para kaloszy. A to, że takie ringi w dzień są zupełnie niewidoczne (no może jeszcze te ringi CCFL można w dzień dojrzec) i do tego palą się jeszcze światła z tyłu (co jest wg przepisów sprzeczne z zamysłem świateł do jazdy dziennej) to już inna para kaloszy. Ja najczęściej widzę taką kombinację, że jeżdżą z zapalonymi samymi ringami i do tego jeszcze poprawiają włączeniem halogenów. To już jest w ogóle :mad2:

Pzdr.

Opublikowano
Jednak chyba nie wszyscy to wiedzą, widziałem wiele aut tak jeżdżących. Poza tym gadamy o niczym.

A nie no - to, że jeżdżą to jest jedna para kaloszy. A to, że takie ringi w dzień są zupełnie niewidoczne (no może jeszcze te ringi CCFL można w dzień dojrzec) i do tego palą się jeszcze światła z tyłu (co jest wg przepisów sprzeczne z zamysłem świateł do jazdy dziennej) to już inna para kaloszy. Ja najczęściej widzę taką kombinację, że jeżdżą z zapalonymi samymi ringami i do tego jeszcze poprawiają włączeniem halogenów. To już jest w ogóle :mad2:

Pzdr.

W samochodach zarejestrowanych do 31.12.2009 możliwe jest świecenie się świateł do jazdy dziennej wraz z postojowymi :)

Opublikowano
W samochodach zarejestrowanych do 31.12.2009 możliwe jest świecenie się świateł do jazdy dziennej wraz z postojowymi :)

Ja zamierzam się dogadać z jednym z forumowiczów, podjechać do niego i zaprogramować sobie DLR na długich na 18%. Wtedy nie będę żadnych innych świateł włączał bo i po co obciążać aku zbędnymi świecidełkami w dzień :cool2:

Pzdr.

Opublikowano
według mnie najlepiej jeździć na xenonach :) przynajmniej z drogi zjeżdżają ;))

Ten mit już też powoli upada - od czasu kiedy w byle Golfach I sobie montują Zenony to już tak nie zjeżdżają.

Pzdr.

Opublikowano
jeśli szybko się zbliżasz i masz Xeony to w 90% zjeżdżają wiadomo ze zawsze ktoś się trafi kto chce ci uprzykrzyć wyprzedzanie :( ja tam jestem ciekaw jak w realu wyglądają te ringi :P albo powiedz gdzie auto stoi bo dziś chyba będę we wrocku :D
Opublikowano
jeśli szybko się zbliżasz i masz Xeony to w 90% zjeżdżają wiadomo ze zawsze ktoś się trafi kto chce ci uprzykrzyć wyprzedzanie :( ja tam jestem ciekaw jak w realu wyglądają te ringi :P albo powiedz gdzie auto stoi bo dziś chyba będę we wrocku :D

Zależy o której będziesz we Wrocku - bo w jednej części dnia auto stoi pod pracą a w drugiej części dnia pod domem (lub na parkingu strzeżonym) :mrgreen:

A co do efektu świecenia tych LEDów to tak jak pisałem - moc i natężenie jest praktycznie takie samo jak zwykłej żarówki fabrycznej (w dzień słoneczny prawie nie widać, że ringi się świecą). Jedynie kolor jest o wiele ładniejszy bo biały z odcieniem błękitnego - tak jak palniki ksenonowe o barwie 6000 K.

Pzdr.