Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z elektrycznymi szybami, otóż kilka dni temu przestał mi działać cały panel w lewych drzwiach od elektryki (elektryczny szyby, blokada otwierania tylnych szyb, regulacja lusterek oraz składanie) jednak nie działa tylko ten panel w drzwiach bo w pozostałych trzech drzwiach działa elektryka szyb. Sprawdzenie bezpieczników nic mi nie dało, możliwe że przez moją niewiedzę i nieznajomość niemieckiego, sprawdziłem bezpieczniki 10,11 i 17 może to złe bezpieczniki.

Jeżeli ktoś mógłby mi pomoc będę wdzięczny za jakąś poradę.

Opublikowano
niestety możesz mnie uznać za ograniczonego, ale uważam że nie znając języka angielskiego/niemieckiego ta stronka zbytnio ta stronka mi nie pomoże. albo poprostu nie potrafię wykorzystać jej możliwości.
Opublikowano

przeszukałem wyżej wymienioną stronę i chyba przez moją nieuwagę nie znalazłem na tej stronie informacji które wyjaśniłyby mi jak rozwiązać mój problem , zaznaczam iż sumiennie przeszukałem i jest to po polsku więc albo mój mózg szwankuje albo tam są spisane tylko części i sposobów na rozwiązywanie problemów nie ma :) Jednak biorę pod uwagę fakt że mogę nie potrafić wykorzystać możliwości tej strony.

Mojego auta szukałem po numerze VIN : ... B511073 ( 7 ostatnich znaków)

Problem niestety ciągle pozostaje problemem..:(

A nie działa mi ta część:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NJ71&mospid=47762&btnr=61_1696&hg=61&fg=35

Jednak tak jak pisałem otwieranie i domykanie szyb z kluczyka działa bez zarzutów, nie działa tylko żaden z przycisków od środka.

Opublikowano
dziękuję bardzo ale problem się rozwiązał, kostka od panelu była pęknięta po zdejmowaniu boczków przy zakładaniu głośników teraz kabelki polutowane i jest już ok, wszystko działa.
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witam,

Żeby nie tworzyć nowego wątku.

Wczoraj zdjąłem tapicerkę drzwi kierowcy i ku mojej niespodziance kable do wtyczki panelu przycisków szyb były osadzone na gumie do żucia.

Teraz mam wtyczkę i cztery luźne kabelki. Czy ma ktoś przez przypadek zdjęcie tej wtyczki tak żeby było widać kolory kabli?

(przeszukałem forum i allegro żeby zobaczyć ale nie znalazłem)

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

Chciałbym odświeżyć temat. W moim e61 z 2008 roku nie działa panel w drzwiach kierowcy. Kupiłem drugi panel wymieniłem ale brak reakcji. Nadal nie działa. Czyli nie wina panelu. Gdzie mogę dalej szukać przyczyny. Inne szyby działają i kierowcy z kluczyka też się otwiera. A panel nic ani szyby ani lusterka.

Będę wdzięczny za pomoc