Skocz do zawartości

318i gasnie na niskich obrotach!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie mam doswiadzczenia w mechanice! ale samochod kiedy stoi na wolnych obrotach gasnie!

jak sie go przygazuje i trzyma gaz to chodzi i niby wszystko jest okej!

ale jak stoi na wolnych albo niskich obrotach to gasne! trzeba go gazowac!

jest tak samo na lpg i na benzynie! co to moze byc? to cos powaznego? czy moze blachostka?

i niepotrzebnie panikuje!

bardzo prosze o pomoc i rade!

Opublikowano
Kolego widzę że jesteś tu nowy więc proponuję najpierw poszukać podobnych tematów, poczytać i posprawdzać wszystko o czym tam piszą a jeśli to nie pomoże to wtedy będziemy myśleć dalej . Dziesiątki razy takie tematy były poruszane tu na forum więc wystarczy poszukać :search: :cool2:
Opublikowano

A powiedz czy jak jest zimny to odpala i trzyma na w miarę obroty??? Czy jak się zaczyna nagrzewać to zaczynają falować obroty? Najlepiej podjedź pod kompa w celu wybadania przyczyny.Jeśli masz objawy które opisuje to najprawdopodobniej masz albo sondę do wymiany,przepływkę,czujnik temperatury,bądź nieszczelny dolot ale może tez być silniczek krokowy który się zatarł i nie otwiera dolotu powietrza kiedy przepustnica jest zamknięta

Tyle mojej tezy :cool2:

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
niezaleznie czy silnik jest cieply czy nie, samochud gasnie! przekrecam stacyjke, silnik kreci chodzi doslownie sekunde i spadaja obroty po czym gasnie! jak przytrzymam gaz to silnik chodzi, ale jak tylko zejde na nizsze obroty odrazu gasnie! a takie male pytanko przy okazji! ile moze kosztowac mnie wizyta na komputerze?
Opublikowano
Stary podjedź na kompa a nie baw się w diody....Wszystko ładnie ci powiedzą a nie będziesz się potem pytać co to za błąd na forum. :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

w sumie racja! myslalem ze wizyta na kompie to wiekszy wydatek! w okolicach 350 pln! ale po odpowiedzi kolegi yogi7456 widze ze grubo sie pomylilem... :oops:

w takim razie do konca tygodnia beta wyladuje na komputerze! a potem zobaczymy...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
witam. jestem tu nowy,i mam taki problem,na zimnym silniku wogule mi gasnie trzeba trzymaC gaz,a po rozgrzaniu obroty wchodzą na 1300.po odłaczeniu krokowca samochodem da się jezdżic tylko te obroty.jak podłacze krokowca samochód odrazu gasnie,czy jest to wina tego silniczka?proszę o odp...
Opublikowano
Tak ja mialem to samo. Po odlaczeniu da sie jezdzic. Ale wyczysc go najpierw moze bedzie dobrze. Ja swoj czyscilem i jeszcze prawie dwa lata jezdzilem az problem powrocil.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

a u mnie sie okazalo ze byla to wina nieszczelnosci w ukladzie przed przeplywomierzem (taka guma przed przeplywomierzem sie poluzowala) tak gdyby ktos mial kiedys podobny problem:)

p.s. koszt naprawy razem znowa guma wyniusl mnie 50 zl!

Opublikowano
a u mnie sie okazalo ze byla to wina nieszczelnosci w ukladzie przed przeplywomierzem (taka guma przed przeplywomierzem sie poluzowala) tak gdyby ktos mial kiedys podobny problem:)

p.s. koszt naprawy razem znowa guma wyniusl mnie 50 zl!

Tak dla ścisłosci to chyba między przepływomierzem a przepustnicą