Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie ! Jestem nowy i potrzebuje waszej pomocy ! :D

Mój problem polega na tym iż pala mi się dwie kontrolki na desce , dwie kontrolki :( , wiem że jedna jest od poduszki powietrznej tylko nie wiem od której , jak można to zdiagnozować ??

Druga kontrolka jest od jakiegoś światła , cały czas się pali , wszystkie żarówki sa wymienione , dołączam zdjęcie abyście wiedzieli która kontrolka ......

http://yfrog.com/6t20100420291j

Proszę o pomoc :)

Edytowane przez fastforward
Opublikowano
Witam.Wydaje mi sie ze Kontrolka od poduchy sie swieci bo moze byla wystrzelona albo jest gdzies uszkodzony kabelek (mozliwe ze pod fotelem) a ta 2 kontrolka mysle ze od podswietlenia rejestracji,( prawa), wez zdejmij ten plastik co oslania zarowke przeczysc styki i zobacz wtedy,w to miejsce lubi sie dostawac woda.....:)
Opublikowano

co do poduchy patrzyłem na kable pod fotelem i nic nie zrocilo mojej uwagi aby cos sie odlaczylo itp . Gdzie jeszcze mozna spojrzec aby sprawdzic ta poduche ??

Bo znajac mechanikow krzykna pare zl za sprawdzenie :(

Co do tablicy rejestracyjnej , to powiem ci ze jest tam troszke zasmiedziale , gdyz wymienialem zarowke ale nie mialem czm tego wyczyscic , wiec jutro to zobacze , co i jak ......

Opublikowano
kabel pod fotelem , wystarczy ruszyć i zapali się kontrolka i tu już trzeba kasować z kompa , druga opcja jest taka , że masz niesprawną matę naciskową w fotelu pasażera , która odpowiada za wystrzał poduchy pasażera gdy ktoś na nim siedzi , a trzecia opcja może nie masz którejś z poduch . Co do oświetlenia to raczej należało by przeczyściś podświetlenie tablicy , bo jak zaczną się zwarcia to i zamek bagażnika przestanie działać . :cool2:
Opublikowano

Czyli co do poduchy czeka mnie elektryk ;( tak czy inaczej , gdyz bezpieczenstwo najwazniejsze .

A styki jutro przeczyszcze sobie ladnie i powinno byc dobrze , a jesli to nie pomorze to co moze byc jeszcze przyczyna ciaglego palenia sie tej kontrolki ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czemu pala się kontrolki od świateł przednich ??

Czy jestes pewny że wszystkie żarówki masz sprawne z tyłu ?? Bo kilka ich tam jest.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też mam problem z tymi kontrolkami świecą obie od tylnych świateł , zapewne to jest powiązane z tym moim tematem/problemem wciąż NIEROZWIĄZANYM !!! viewtopic.php?f=69&t=116531 :mad2:

Masz zwarcie w instalacji albo w lampach. A jeśli lampy są nie oryginalne to tym bardziej będziesz miał problemy z kontrolkami.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam kolegów dzisiaj jechałem i agresywnie sie podsunełem do przodu bo hamowałem i zaciagnełem tą dżwignię od regulacji i po chwili zapaliła MI sie ta kontrolka od poduszki i teraz nie wiem czy uszkodziłem kabelek czy mate ?? jak zdiagnozowac czy to wina kabla czy maty ?? w poniedziałek jade podłaczyć pod kompa bo wcześniej nic sie nie paliło i były wszystkie jak sprawdzałem przed kupnem na kompie.

a moze wtyczka sie odłączyła ??

Opublikowano

witam kolegów dzisiaj tam zajrzałem i zobaczyłem jakąś wtyczkę wtyczkę tylko dziwne bo ona idze od tego mechanizmu czy teleskopu od pasa a po stronie pasażera nie ma tej wtyczki :(

i mam rebusa ktoś już sie wzmagał z poduszka ??

Opublikowano
witam kolegów dzisiaj tam zajrzałem i zobaczyłem jakąś wtyczkę wtyczkę tylko dziwne bo ona idze od tego mechanizmu czy teleskopu od pasa a po stronie pasażera nie ma tej wtyczki :(

i mam rebusa ktoś już sie wzmagał z poduszka ??

Z poduszką zmagał się pewnie człowiek, który siedział na tym fotelu gdy wystrzeliła poduszka :(... Jeśli po stronie pasażera nie ma wiązki to sprawdź też pironabój ( to ten "mechanizm czy teleskop" o którym piszesz). Jeśli jest pusty ( o ile w ogóle jest) to na bank był wystrzał poduchy. A potem poszukaj śladów naprawy....

Opublikowano
A czemu pala się kontrolki od świateł przednich ??

Czy jestes pewny że wszystkie żarówki masz sprawne z tyłu ?? Bo kilka ich tam jest.

Obstawiam, ze są słabej jakości angel eyes'y - stąd sygnalizacja spalonych żarówek.

Opublikowano
wiazki są tu i tu i teleskopy pełene tylko jedna wtyczka jest luźna nie podłaczona i nie wiem gdzie ją włorzyć..

Jak masz wtyczkę pod jednym z foteli, to wiesz jak wyglada. Idź "po kablu" to zobaczysz skąd ma wychodzić.

Opublikowano
ona wychodzi z tego teleskopu ale nie wiem gdzie ma byc podłaczona.. :(

No ma być podłączona pod wtyk, który jest pod siedzeniem, wychodzący spod wykładzin pod fotelem ( jak mówiłem, znajdź miejsce wg kompletnego zestawu który masz pod drugim fotelem). Jak nie widać - wyjmin fotel, zdejmij wykładzinę i szukaj... Innego wyjscia nie widzę. Lecz i tak po objawach, niestety, wydaje się że egzemplarz był uderzony. Oby nie mocno.Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam właśnie dzisiaj byłem podłaczyłem na kompie i wyskoczył Mi bład napinacza kierowcy. . .

i teraz mam rebusa gdzie on jest podłaczony ponioeważ pod siedzeniem pasażera nie ma tego kabla przy napinaczu ;(

chyba nie obejdzie sie bez wyciągnięcia fotela :mad2:

Opublikowano

Panowie już wiem gdzie ale nie jak mam włorzyć tą wtyczkę i takie pytanko

jak wypiąć tą żółta wtyczkę pod siedzieniem z tej blaszki ?? jak ją wypne to wtedy bede miał dostęp żeby ją włorzyć pomożcie koledzy!!

co idą kabelki do maty i od napinacza...