Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jesli sie myle to mnie sprowadzcie do parteru

http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/royal-fail.jpg

Your wish is my command :D

Spójrz na nerki, w modelach po fl są bardziej obłe, te przed fl mają charakterystyczne górne zakończenia. Ufam, że wiesz co mam na myśli?

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W pakiecie aerodynamicznym można założyć lampy przeciwmgielne, to zderzaki BMW Performance nie są dostępne z lampami przeciwmgielnymi (zamiast nich są kanały do chłodzenia układu hamulcowego).
Opublikowano
Wszystkie zderzaki mają halogeny!!! Tylko zderzak BMW Performance ich nie ma! Tak to wszystkie. Bez względu czy zwykły czy m pakiet.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
no to teraz wszystko rozumiem :) dziekuje za odpowiedzi :) czyli zderzak z linku to bmw performance ? :) http://allegro.pl/item1020504892_zderzak_bmw_1_e87_e82_e88_e_87_m1_m_technik.html

To jest zderzak od E88, czyli coupe. Podobno też pasuje. Kiedyś czytałem wątek na ang. forum o takiej przekładce, ale one nie wszystkie mają halogeny tak jak w E87.

Z:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/BMW_E88_front_20080921.jpg

Bez:

http://www.velocitymotoring.com/links/images/VMR_Wheels_BMW_1-Series_White_V713_19_Hyper-Silver_184.jpg

E30, E36, E60, E87, F48

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam kolegow...mam do was pytanie...Kto wymienial zderzaki z serii na m pakiet...moze mi powiedziec co musial dokupic( mocowniki, tunele wlotowe powietrza itp itd) do zamontowania zderzaka przedniego i tylnego m pakietu??
Opublikowano

Jeżeli jesteś powaznie zaintersowany kompletnym zestawem m-pakiet do swojej jeynki napisz do mnie na priva , moze na dwa zetsawy uda się zrobić lepszą cenę ,

Jak narazie jest 2800 zł za zderzak przód , tył progi + wszystkie potrzebne części od kratek po śrubki i halogeny

Zderzaki nowe oryginalne w podkładzie do malowania .

Opublikowano
Jeżeli jesteś powaznie zaintersowany kompletnym zestawem m-pakiet do swojej jeynki napisz do mnie na priva , moze na dwa zetsawy uda się zrobić lepszą cenę ,

Jak narazie jest 2800 zł za zderzak przód , tył progi + wszystkie potrzebne części od kratek po śrubki i halogeny

Zderzaki nowe oryginalne w podkładzie do malowania .

No powiem Ci, że ta cena bardzo dobra jak zderzaki nowe a nie z demontażu. Plastik/płyta pod silnik będzie nowa czy zostaje stara?

Kurde kusi mnie, ale z drugiej strony niedługo same M-Pakiety będą na forum, więc moja "zwykła" 1'ka będzie się wyróżniać na tle M'ek :)

Opublikowano

również pobrałem :mrgreen:

podziękował ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

2800 kosztuje cały zestaw zderzaków nowych oryginalnych

-zderzak przód

- zderzak tył

- progi

w podkładzie do malowania do tego dostajesz wszytskie potrzbne części od halogenów po kratki i wszytskie wloty . Więc nie wiem czy jest sens kupować używane same zderzaki a pózniej sztukować mocowania.

Opublikowano
ehhh i znowu wydatek... dzieki za instrukcję - zastanawiałem się jakie klamoty dokladnie będzie trzeba dokupić do przekładki, ale teraz juz wiem :)

To jednak ubierasz 1 w M Pakiet? :D

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Witam wszystkich!

Od pewnego czasu przeglądam forum,niestety nie udało mi się odnaleźć w jednym miejscu jednoznacznym i wyczerpujących odpowiedzi, wiec zdecydowałem się odwołać do wiedzy bardziej zorientowanych kolegów, kto pyta nie błądzi/ nie płaci dwa razy;D

Zastanawiam się nad doposażeniem mojego e87 przed liftem w M-pakiet (stylistyczny,zewnętrzny) lub Aerodynamic pakiet - będą to na pewno części z allegro bo nie chce zbyt dużo wydać i teraz pytanie do was panowie jakie są różnice miedzy tymi pakietami, który jest łatwiejszy do zainstalowania, czy oryginalne halogeny z standardowego zderzak będą paskować do tych zderzaków, czy muszę wymieniać również belkę czołowom i ogóle jakie elementy są potrzebne (wloty powietrza,uchwyty) czy jeśli dotychczas nie mam z tyłu pdc a przy okazji chciałbym doposażyć auto w takie czujniki (czy to oryginalne czy jakies z allegro) to lepiej do tych z allegro kupić zderzak z dziurami pod pdc czy wycinać dołączonym wiertłem. Jaka była różnica w cenie tych zestawów nowych noooo i oczywiście który według was jest ładniejszy/ bardziej odpowiedni do 1;D

Opublikowano

mi osobiscie bardziej podoba się m-pakiet , aerodynamik robi z tego auta wielką nie wiadomą ( przód jeszcze OK ale tył wg. mnie wygląda jak przód )

Halogeny nie pasują od zwykłych

Co do mocowań , powiem tak , są to puzle cięzko jest opisać gdzie , jakie i dlaczego .

Jeżeli zdecydujesz się na zderzaki same bez mocowań , podkładek , nakładek to zderzaki będą "wisieć" i nie będzie to tak spasowane jak powinno .

Jeżeli chodzi o czujniki parkowania lepiej kupić bez dziur jeżeli chcesz dokładać zestaw nie oryginalnych czujników bo mogą być np. czujniki większe lub mniejsze .

Oryginalne czujniki raczej ciężko doposażyć

Opublikowano
Jesli wybierasz miedzy M a Aero to moze kup pakiet M i doloz do niego karbonowe wykonczenie dyfuzora, karbonowe dokladki z przodu (splitters), do tego lusterka i spojler Performance rowniez w karbonie. Cos wiecej niz pakiet M, a jednoczesnie nie tak krzykliwe jak pakiet aero.
Opublikowano

Aerodynamików na Polskich drogach jest mało , jeżeli chcesz być invidual to polecam :)

Co do carbonu do m-pakietu , dyfuzor tylnego zderzaka w seriwsie kosztuje ponad 7 tys zł :) lotka 4-5 tysi . To chyba jednak zbyt dużo . A takie rarytasu na portalach aukcyjnych są raczej bardzo dużą rzadkością :(

Sam obserwoałem aukcje z dyfuzorem tylnego zderzaka carbon oryginlany ale niestety uciekała mi .

Opublikowano
Moim zdaniem jak zmieniać to tylko na M Pakiet. Żeby nie było tak łatwo to BMW pomyślało i wymyśliło, że większość podzespołów musi się czymś różnić między M Pakietem a zwykłymi zderzakami. Taki lajf... w końcu kupno nowego auta wyposażonego w cały M Pakiet to wydatek rzędu 7-8 tysi (tak mniemam bo już nie mam cennika na kompie). Więc żeby nie było za łatwo to pozmieniali. Belki raczej nie musisz zmieniać. Powinna pasować ta z serii. Oczywiście da się doposażyć w czujniki parkowania (oryginalne), ale to są koszta i dłubanie elektryka przy aucie, no ale jak chcesz.. moim zdaniem w 1 są niezastąpione ze względu na kiepską widoczność do tyłu.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

A z drugiej strony Aerodynamic do zmiany jest dużo łatwiejszy, zmieniasz tylko zderzaki z kratkami, reszta pasuje ze zwykłego.

W M-Pakiecie trochę więcej trzeba się nagimnastykować ze zderzakami, dochodzą progi. Auto twoje więc zrobisz z nim co będziesz chciał. Na allegro widziałem już różne kombinacje.

Opublikowano
mati ,czyli żeby założyć zderzak aerodynamic ,wystarczy ........ go kupić i założyć ?

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif