Skocz do zawartości

E60 po lifcie - wyłączanie radia/CD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, być może jest to śmieszne ale jak wyłączyć radio/CD w E60 :duh: ? Auto jak w temacie - po lifcie z navi bussines i zmienniarką CD - wersja ze "starym" Idrivem (CCC) - jak wciskam gałkę do podgłaszania - radio się wycisza, na wyświetlaczu pojawia się przekreślony głośnik ale radio czy utwory CD nadal grają :mad2: . Nawet po dłuższym, kilkusekundowym przytrzymaniu nie mogę wyłączyć źródła dźwięku.

Proszę o poradę i pozdrawiam !!!

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
Użytkuje swoje E60 już półtora roku i nigdy nie znalazłem funkcji wyłączenia radia. Tego się chyba nie da wyłączyć.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

Bo tego sie nie da wylaczy, da sie zciszyc wtedy jest przekreslony glosnik ale wylaczyc sie nie da.

Da sie jeszcze na kierownicy zaprogramowac szybkie zciszanie.

Opublikowano
Nie da się wyłączyć jedynie możesz wyłączyć dzwięk a wygasić ekran można w ustawieniach Idrive jest tam jedna funkcja która wygasza ekran
Opublikowano
Jeśli chcesz "zatrzymać" odtwarzanie CD to po prostu przełącz na radio. Tak przynajmniej działa w CIC. Faktycznie wygląda na to, że nie da się całkowicie wyłączyć radia/CD, tylko wyciszyć :roll:
Opublikowano

1. a jaka jest różnica między wyciszeniem radia (nic nie słychać w głośnikach) a jego wyłączeniem? Przecież ekran i tak świeci bo używa sie go do innych funkcji, ustawienia auta, komputer, nawigacja i inne.

2. Mam model przed liftem z nawką profi, nie da sie kompletnie zgasić monitora, wygasza sie ekran, ze jest czarny ale podswietlenie ekranu wciąż działa i tego nie można wyłączyć. Np w Audi można kompletnie zgasić monitor.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
  • Autor
To już teraz mam pewność, że nie da się wyłączyć. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ! :cool2:

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
1. a jaka jest różnica między wyciszeniem radia (nic nie słychać w głośnikach) a jego wyłączeniem? Przecież ekran i tak świeci bo używa sie go do innych funkcji, ustawienia auta, komputer, nawigacja i inne.

Różnica taka, że przy wyłączeniu CD odtwarzany utwór się zatrzymuje w tym miejscu, w którym go wyłączyłeś, a przy wyciszeniu napęd pracuje dalej i lecą kolejne utwory.

Opublikowano
hmmm, musze sprawdzić

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv