Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich! Zakupiłem pare dni temu piękną e30. Sprawdzjąc ile z niej wyduszę zaskoczyła mnie :( Przy 5000 obr 170km/h ma dość! Fabryka podaje 182 W sumie do tej prędkości idzie dobrze acz kolwiek są momenty że jeszcze by chciała ale lipa jakby brakowało jej mocy! Jest jakaś blokada w tych modelach, czy jest już zmęczona?
Opublikowano

a masz gaz - instalację ze zwężką?

swoją drogą żeby polecieć z taką prędkością, to trzeba sie mieś gdzie rozpędzić - ja moją poprzednią (właśnie 316i) poleciałem prawie 190 z pasażerem na pokładzie, więc mam świadka :wink: , a dobrze utrzymane egzeplarze podobno polecą nawet 200

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Gazu nie mam, ale zauważyłem wczoraj i dziś z rana że na poszczególnych biegach ciągnie do prawie 5500 obr. Może rzeczywiście to paliwo jest trefne!!! Aha zaznacze jeszcze że silnik raz cyka a później chodzi równo. Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam!
Opublikowano
Do Marco. Czy to jest pytanie? Czy fakt rzeczywisty że ten silnik nie powinien kręcić wyżej niż 5500 obr. Zakończyłeś odp. znakiem zapytania i nie wiem jak to rozumieć. Pozdrawiam
Opublikowano
To jest pytanie. Chodzi mi o to, że ja mam M40 1.8 i kręci ( a właściwie to powinien ) się do 6200. Powodem tego jest zużyty wałek rozrządu, popychacze i dźwigienki. Jeśli M40 1.6 ma się kręcić wyżej to sprawdź te elementy.
Opublikowano
Na 99% to zuzyty wałek, dzwigienki i pewnie tez popychacze - po prostu silnik nie dostaje odpowiedniej ilosci powietrza i wiecej nie moze z siebie dac - naprawa tego jest dosc kosztowna ale warto - wiem po sobie :twisted: moje 1,6i potrafi przyciagnac wzrok (a moze ucho :P) niejednej osoby kiedy sie rozkreci :)
Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
witam .może to być tylko sam wałek i dzwigienki.u mnie i u kumpla [m-40]dokładnie to samo.kr.ecił się do 5.5 tyś.po regeneracji zamykam obrotomierz! :norty: pozdro
klepało ale przestało!!!