Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś podpowiedzieć od kiedy jest dostępna wersja 320D z silnikiem 177KM zamiast poprzedniej 163KM? Kojarzy mi się 2007 rok, ale potrzebuję dokładności do miesiąca;)
Opublikowano

witaj, tutaj masz wszystkie dane/zmiany...

http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_E90

czyli Twoj model to lipiec 2007...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wydaje mi się, że temat był poruszany przy okazji mojego pytania, ale zasadniczo to dużo jest zmian :-). Przede wszystkim ten 177KM ma odzysk energii z hamowania - ten poprzedni nie miał. Wydaje mi się, że to kompletnie inna konstrukcja (wystarczy spojrzeć na ten silnik...).
Opublikowano

Wrzesien 2007 inny silnik inna konstrukcja turbo chlodzenie.

320d moc 163 km = 320d (M47N2) silnik

320d moc 177 km = 320d (N47)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
hmmm troche sie z tym nie zgodze...że niby każda e90/91 z prostą końcówką ma dpf?..nie wierze to bo sam mam e90 2007 rok prosta końcówka i brak dpf....
Opublikowano

Pierwsze E9x nie mialy DPF, owszem jak jakis niemiaszek byl ekologiczny to mogl doplacic i za doplata dostac DPF, pozniej weszla w zycie wyzsza norma czystosci spalin i wtedy juz wszystkie mialy DPF obligatoryjnie.

Matias-e90 moze miales cos przy wydechu robione? Ja na przyklad mam teraz dwururke jak w 330d :)

Zasada jak auta schodzily z tasmy byla taka, ze te co kopca czyli bez DPFa musza miec wydech skierowany w dol, jak nie kopci sadza i ma DPF to koncowka prosta.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Heh... a to neispodzianka:D patrze w kompie u siebie i cooo...? porażka faktycznie mam DPF..troche jestem niemiło zaskoczony mam do wymiany 78 000 i tak tyle nie dojeżdze ale mimo wszystko jestem zaskoczony;/byłem wrecz przekonany ze nie mam DPF-a ale widać ze jest:D trudno..