Skocz do zawartości

316i Podłączenie elektrycznego szyberdachu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wie ktoś jak podłaczyć elektryczne szyber dach? Trzeba ciegnąć przewody do skrzynki z bezpiecznikami, czy można gdzieś złąpać masę i podpięć się pod jakis plus?
Opublikowano

Witam

Musisz tylko zdjąć panel pod kierownicą i bedziesz juz widział wiązki kabli,do koloru do wybory :D

Opublikowano
  • Autor
Tylko skąd będę wiedział któru to plus a który minus/ I od czego one są/ Myślełem że wepne się do instalacji szyb, podobna moc silników to był by taki sam bezpiecznik.
Opublikowano
Mase możesz dać na karoserie w dowolnym miejscu co do plusa to zazwyczaj jest to czerwony.Ale dla pewności weź jakiś miernik i sprawdz czy napewno to plus.Ja osobiście mam podłaczony szyberek pod stacyjke tak,aby działał jedynie w momencie włączenia zapłonu.
Opublikowano
  • Autor
A powiedz mi czy jakiś przekaznik jest w szyber? Bo ja mam szyber od coupe. I czy jest jakiś przekaźnik odpowiedzialny za otwieranie szyber bez trzymania przycisku.
Opublikowano
przekażnik masz przy silniczku(przynajmniej ja tak miałem w sedanie) i niestety ale szyberek trzeba otwierać trzymając przycisk,chyba że w nowszych wersjach jest jakiś dodatkowy przekaźnik lecz nie sądze
Opublikowano
  • Autor
A ja nie miałem takiego przekaźnika. To w compactac btły takie przekaźniki, Chyba od 94 roku wychodziły w każdej wersji. Ja mam 92 rok szyberdachu i nie mam takiego przekaźnika. No nic bedę leciał po przewodzie i sprawdze gdzie on jest podłączony. Może gdzieś w skrzynce bezpiecznikow jest przekażnik.