Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi o anglika.

Generalnie wiadomo, że jedne auta nadaję się lepiej do przekładek a inne gorzej. Jak wygląda sytuacja z bmw?

Pozdr.

Kolega robi to m.in. z BMW e46 i mówi, że jest wszystko dziecinnie proste. Są otwory w ożebrowaniu karoserii, nic nie trzeba wiercić i dziurawić. Wiadomo, że pasy, fotele, boczki i tapicerka do wymiany. Dodatkowo przynajmniej w e46 trzeba przekładać serwo. Ogólnie mówi, że najłatwiej przerabia się beemki, nic nie pęka podczas sciągania, wszystko można łatwo odkręcić i się do tego dostać. W e90 przejmowałbym się tylko o elektronikę, ponieważ wiadomo, że jak każde nowe auto ma jej sporo.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda ze nie wspomniał ten kolega o takiej blachostce jak cieta wiazka elektryczna, lutowane kable i w koszulki na ciepło.

Pomijam już " nielegalnosc" takiej operacji , kłopoty z rejestracja, przegladami i odsprzedaza.

• 2 lata później...
Opublikowano
Największym problemem jest elektronika. W E46 nie trzeba ingerować w elementy karoserii, kto widział ten wie jak wygląda pod deską rozdzielczą. Z obu stron lustrzane odbicie. Wiadomo coś za coś i wszystko w granicach rozsądku. Jedna z moich E46 jest po przekładce, wiązka nie lutowana, a wymieniona na identyczną, elektronika sprawdzona przez profesjonalny serwis. Jak to działa? Zrobiłem 60 tys km przez 3 lata. Problemy? Rejestracja - bez problemu, przegląd - bez problemu (robiłem w 3 miejscach różnych), problemy techniczne - wymieniam olej i filtry, wymieniłem końcówki drążków i wahacze ... to chyba normalna eksploatacja. Mimo wszystko jak ktoś nie musi niech nie przekłada. Zawsze można kupić auto od cwaniaczka polaczka z przebiegiem po 10 latach 80 tys. z faktycznym 380 tys. sklejonym z 2 lub 3 dawców.
Opublikowano
Ja mam auto po przekładce i żadnych problemów nie mam, wszystko działa, druga wiązka elektryczna bez żadnych przedłużeń kombinacji itp. nawet climatronik dołożyli bo był manual. BMW serii 1 i 3 najlepiej się przekłada.