Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze trochę o blos'ie można znaleść na forum scorpio http://www.forum.ford-scorpio.pl/

Brak tam może typowych porad, lecz osoby które ów mieszalnik założyli wyrażają się o nim dosyć pochlebnie. Myślę że chopaki podzieliliby się swoją wiedzą i na konkretne pytanie z chęcią odpowiedzą. Więc jeśli myślisz o założeniu blosa do siebie (cena na allegro 400zł) to popytaj ich co i jak. O ile dobrze pamiętam to w ich silnikach (2.9V6) jest przepływoniech klapowy więc jest podobieństwo w układzie dolotowym z e32m30/35.

Ale jeśli ktoś z formuowiczów już ma coś takiego u siebie to tez chętnie dowiem się jak się to sprawuje, jakie problemy napotkał po drodze i oczywiście jak to jest z tymi oznaczeniami. Czy rzeczywiście blos z nr .....21 jest do silników z przepływomierzem klapowym

Pozdrawiam,

Mariah

• 1 rok później...
Opublikowano
załozyłem i kicha dół do bani od 4500 zadyszka nie potrafie go wyregulowac instrukcje mam po włosku lezy na półce i czeka na drugie podej[/code]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Zamontowałem blosa do e30 325 i jestem super zadowolony jak na razie.

Nie dławi sie na wyższych obrptach i nie szarpie silnikim na jałowym biegu. A na beznzynie saochód dostał drugie życie. Poprostu super.

Ps. Blos jedt jeszce przed regulacją a i tak jest super. Zobaczymy jak będzie po regujacji.

Pozdrawiam