Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o radę co może być przyczyną, że przy prędkości ok 120 km/h przy jeździe pod górkę moja benia dostaje "czkawki" czyli autkem lekko szarpnie, obroty lekko spadają, po czym mogę dalej wcisnąć gaz do deski autko przyspiesza po czym znowu się dławi, jakby paliwo nie dochodziło, albo coś podobnego. Dzieje się tak na 5 biegu na niższych jest wszystko okej. E36 318 tds, 96 rok.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Chciałbym, żeby chodziło tylko o filtr paliwa. To nie jest przyczyna, filtry wymieniam regularnie. Pewnie jest coś nie tak z dawką paliwa, ale co i w której części??? Może ktoś miał taką awarię i ją naprawił.
Opublikowano
miałem podobne! FILTRY!!!! tyle ze mi dławił się na gazie.. wymieniłem filtry i zalalem dobrego GAZU (na orlenie) i jakby ręką odjął :)
Opublikowano
tak jeśli chodzi o paliwo to problem jest mniejszy na verwa diesel albo ultimate diesel BP ale i tak występuje. Na tych ulepszonych paliwach autko zdecydowanie lepiej przyspiesza. Dzięki za podpowiedzi, liczę jednak na rady od użytkowników TDS-ów.
Opublikowano
Miałem podobny problem lecz silnik dławił się na 3, 4, 5 biegu po podłaczeniu pod komputer okazało się że był problem z podciśnieniem. Po założeniu nowych wężyków i wykasowaniu błędu jest OK.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam wszytkich forumowiczów, jeśli chodzi o to "dławienie" to pomogło trochę czyszczenie zaworu EGR, może usterke udałoby się wykluczyć całkowicie gdybym wyczyścił jeszcze kolektor ssący, ale mi się nie chciało go odkręcać.
Opublikowano
siemanko miałem prawie identyczny problem a tez mam tedeeska i tez 318 problem był z egr'em sprawdz czy wezyk który idzie od egr'a do czujnika taki niebiesko czarny nie jest sparciały u mnie był ten problem tzn na 1,2,3 biegu lecial elegancku na 4 delikatnie przydławił tak przy 3 tysiacach a na 5 miał zapchany całkowicie układ paliwa. WYWAL DOLOT I SPRAWDZ CZY NIE MASZ POWYWALANYCH USZCZELEK pod nim ale obstawiał bym egr pozdrowionka a tak wogołe to jak ci się fruwa tym tadkiem ???? mi juz zaczyna brakowac :) hehehehe pozdrowioka