Skocz do zawartości

E39 525tds '98 wyciek z pod korka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ostatnio problem z wyciekiem oleju z pod korka wlewu oleju, nie jest on mocny ale wkurzający. Nakrętka dolega dobrze uszczelka jest cała podłożyłem nawet pod nią podkłądkę około 1 mm żeby mocniej dociskało ale nadal cieknie jak temu zaradzić. Dodam że miesiąc temu byłem na czyszczeniu wtrysków i uszczelnieniu silnika wraz z wymianą turbiny więc ciśnienie napewno nieco wzrosło ale nie powinno to chyba się tak objawiać.

http://img338.imageshack.us/img338/1458/img0345op.jpg

Opublikowano
o ile pamiętam to ten korek zamyka się na taki mały obrót i są tam takie dwie blaszki, spróbuj je podgiąć a jak nie to nowy koreczek.
"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
A moze odma jest zasyfiona i wytwarza cie cisnienie bo nie ma odpowietrzenia. Sprobuj zatkac reka wlew na pracujacym silniku i bedziesz mial odpowiedz. Jak bedzie spore cisnienie - znaczy odma zapchana.
Opublikowano (edytowane)

Blaszki wyginałem w pierwszej kolejności :))) zanim dałem podkładkę i obracałem uszczelkę, co do odmy, to dziś sprawdzę i dam znać ale pewnie będzie mnie czekało czyszczenie

Zauważyłem ostatnio że przy odpaleniu zaczyna dymić na szaro , czy to tez wina zasyfionej odmy?

Edytowane przez DZWILU88
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nic nie trzeba zaginac ani przekładać, tds ma tak że jak raz odkręcisz korek to zanim go założysz trzeba go naprawde porządnie wytrzeć do sucha i tak samo dekiel w miejscu zakręcania :)
  • 2 miesiące temu...