Skocz do zawartości

bmw e36 1.8i m40 wtryskiwacz???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprawdzałem dzisiaj świece i ku mojemu zaskoczeniu ukazał mi się mniej więcej taki widok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8ff086ba6ce909d.html. Tu jest to przesadzone ale nie wpadłem na to żeby pstryknąć fote tylko odrazy wyczyściłem,nagaru było mniej i był bardziej zbity.Reszta świec wyglądała nie najgorzej.

Podejrzewam ze to wina wtryskiwacz,(przewody,kopułka,palec nowe.świece tez niedawno zmieniałem) co o tym myślicie?

Drugie pytanie to mianowicie czy wtryskiwacze z e36 1.8i m43 podejdą do 1.8i m40,wyglądają chyba tak samo ale nr kat mają inny co wy na to?

Opublikowano
Widzisz kolego częśto i gesto jest tak że trzeba sobie samemu poradzić bo albo ktoś nie wie albo nie zdąży napisac. Ja bym ci niezdjagnozował po swiecy co jest ale bym podpowiedział ze np z m42 pasują do m40 1,6.Co prawda dysza wydająca paliwo jest inne ale auto jeżdzi. Tylko nie wiem czy przypadkiem nie są bardziej wydajne bo czasami auto ma niewielkie problemy z wolnymi obrotami, ale to sporadyczne przypadki.