Skocz do zawartości

316i czym nasmarować piaste przed nałożeniem nowej tarczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czym przesmarować piaste przed nałożeniem nowej tarczy przedniej????

____

Format tytułowania wątków!! mod

Opublikowano
A ja bym proponował niczym nie smarować tylko dobrze wyczyścić piastę . Skrobak , szczotka druciana , papier ścierny ,trochę wytrwałości w czyszczeniu i wszystko będzie ok.
Opublikowano
to lepiej nie proponuj. wyczysc dokladnie i koniecznie uzyj smaru miedzianego. zmniejszysz prawdopodobienstwo przegrzania tarcz i spiekania sie czesci. puszka spraju, psikasz na piaste i wewnetrzna czesc tarczy na mocowaniu. na pewno zmniejszy to tarcie i grzanie sie tarcz. smarowanie piast jest jednym z glownych zastosowan owego smaru.
Opublikowano
A ja wiem czy tak trzeba koniecznie, 90% ludzi niczym nie smaruje, tak jak kolega wyżej napisał, najważniejsze wyczyścić dobrze z syfu, rdzy żeby nowa tarcza zaraz po montażu nie prała. Quaszi, jaki wpływ może mieć smar między tarczą a piastą na jakiekolwiek tarcie?
Opublikowano
slyszal o tarciu statycznym? :P poza tym temperatura musi gdzies uchodzic, czesc idzie w powietrze, a czesc na inne elementy kontrukcyjne auta, w tym przypadku piasta.