Skocz do zawartości

E30 prosze o opinie czy warto.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mozliwosc do zakupu e30 318i z 88r za 1500 zeta. Do zrobienia byla by maglownica, elektryka bo tylne swiatla nie dzialaja poza tym do poprawke blacharskich i standart czyli plyny, filtry, swiece i kable. Jak myslicie ladowac sie w to :?: mam 100% pewnosc ze nigdy nie byla bita.
Opublikowano
  • Autor
A i jeszcze na co zwrocic uwage jak bede ogladal? Jeszcze zapomnialem powiedziec ze okolo 1.5 roku nie byla ruszana.
Opublikowano

Przypuszczalnie będziesz miał kupę roboty przy niej. Jak się znasz na mechanice i jesteś zapaleńcem, to bierz, o ile nie jest pognita i silnik rokuje na pomyślną reanimację (wycieki etc)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
  • Autor
Strasznym zapalencem nie jestem a mechanika to biore ksiazke sam naprawiam swoje E30 i daljej jazda metoda prob i bledow bedzie bo nie mam 2 lewych rak :D. A w razie co to sie bedzie poszukiwac innej Beti
Opublikowano
  • Autor

Sprawdzilem dokladnie ta E30 ale 1-sze co to do wymiany bylo by oprocz tego co mowilem: sprzeglo, wentylator od chlodnicy, sama chlodnica bo cieknie jak diabli, drobiazgi we wnetrzu, zapewne amorki i sprezyny i przedni spoiler. ehh juz widze ze bede musial wydac wiecej niz 5k zeta :( :cry: trzeba szukac jakiejs innej e30.

I dziekuje bardzo za pomoc kolego Mattiss

Opublikowano

Oj nie warto ja swojego Turinga wyrwałem za 2600 z dodatkowymi oponami na standardowych alusach. Silnik nie cieknie i nie bierze oleju ale choruje na bociana. Po za tym blacha poza 4 małymi ogniskami rdzy jest czyściutka, ma kilka delikatnych wgnieceń i parę rys. Sam rozglądałem się od dłuższego czasu za BMW E34 i E30 ostatecznie padło na E30. Dodam tylko, że szukałem w wersji Turing z szyberdachem bo takowa najbardziej mi się podoba... da się znaleźć i poniżej 2000zł w akceptowalnym stanie.... wiadoma sprawa, że trzeba włożyć w autko sporo czasu, pieniędzy i jeszcze więcej serca. Ale z czasem to tylko procentuje.

Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach

Opublikowano
  • Autor
bede szukal jak sie nie uda do wakacji znalezc e30 2 lub 4 drzwiowej sprawnej to wtedy biore kredyt i kupuje e36 compact za okolo 10 tysiecy. Pozdrawiam