Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mozliwosc do zakupu e30 318i z 88r za 1500 zeta. Do zrobienia byla by maglownica, elektryka bo tylne swiatla nie dzialaja poza tym do poprawke blacharskich i standart czyli plyny, filtry, swiece i kable. Jak myslicie ladowac sie w to :?: mam 100% pewnosc ze nigdy nie byla bita.
Opublikowano

Przypuszczalnie będziesz miał kupę roboty przy niej. Jak się znasz na mechanice i jesteś zapaleńcem, to bierz, o ile nie jest pognita i silnik rokuje na pomyślną reanimację (wycieki etc)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Strasznym zapalencem nie jestem a mechanika to biore ksiazke sam naprawiam swoje E30 i daljej jazda metoda prob i bledow bedzie bo nie mam 2 lewych rak :D. A w razie co to sie bedzie poszukiwac innej Beti
Opublikowano

Sprawdzilem dokladnie ta E30 ale 1-sze co to do wymiany bylo by oprocz tego co mowilem: sprzeglo, wentylator od chlodnicy, sama chlodnica bo cieknie jak diabli, drobiazgi we wnetrzu, zapewne amorki i sprezyny i przedni spoiler. ehh juz widze ze bede musial wydac wiecej niz 5k zeta :( :cry: trzeba szukac jakiejs innej e30.

I dziekuje bardzo za pomoc kolego Mattiss

Opublikowano

Oj nie warto ja swojego Turinga wyrwałem za 2600 z dodatkowymi oponami na standardowych alusach. Silnik nie cieknie i nie bierze oleju ale choruje na bociana. Po za tym blacha poza 4 małymi ogniskami rdzy jest czyściutka, ma kilka delikatnych wgnieceń i parę rys. Sam rozglądałem się od dłuższego czasu za BMW E34 i E30 ostatecznie padło na E30. Dodam tylko, że szukałem w wersji Turing z szyberdachem bo takowa najbardziej mi się podoba... da się znaleźć i poniżej 2000zł w akceptowalnym stanie.... wiadoma sprawa, że trzeba włożyć w autko sporo czasu, pieniędzy i jeszcze więcej serca. Ale z czasem to tylko procentuje.

Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach

Opublikowano
bede szukal jak sie nie uda do wakacji znalezc e30 2 lub 4 drzwiowej sprawnej to wtedy biore kredyt i kupuje e36 compact za okolo 10 tysiecy. Pozdrawiam