Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zgubiłem kluczyki od mojej e46, niestety miałem tylko 1 komplet i teraz nie mam nic, co robić ? da się np dorobić wkładkę i dopasować później pilot i wszystko do immo ?

Opublikowano

Raczej tylko ASO. Koszt, to niestety, okolo 600 zetow. Musisz sie tam pofatygowac z dokumentami (dowod osobisty, dowod rejestracyjny). Jezeli nie beda upierdliwi, to nie kaza Tobie przywiezc samochodu na lawecie :norty:

Pozniej czeka Ciebie operacja kodowania pilota kluczyka, jest to gdzies, niejednokrotnie opisane na tym forum.

Warto tez wycofac zagubiony kluczyk z pamieci immobilizera, wtedy samochod nie zniknie, ale niestety, ewentualny posiadacz kluczyka moze Tobie samochod otworzyc.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
a samemu mając trochę pojęcia da się zrobić to ? tzn zaprogramować drugi pilot do immo ? wkładka to wiadomo ale programowanie chyba nie jest takie trudne przynajmniej w grupie VAG bo takie coś robiłem tylko pytanie co potrzebuje ? programator do transponderów ? jakiś program + fejs to odczytania pinu ? jak to jest ? serwis chciałbym traktować jako ostateczność, wole samemu zrobić i żeby sprzęt został :)
Opublikowano

Na pewno jest to mozliwe, przeciez nie swieci garnki lepia.

W Twoim przypadku z powodu braku kluczyka jest to bardzo trudne... W ogole dostales sie do samochodu, czyli go otworzyles?

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
tak auto jest otwarte, muszę udać się do ASO jednak myślałem że kupie sobie sprzęcik za koszt dorobienia i przy okazji się czegoś nauczę ale widzę że to nie gruba VAG tu jest trochę trudniej...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...