Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum

Mam kilka pytań a mianowicie:

-czytałem post jednego z forumowiczów który dzięki zasyfiałej odmie narobił sobie dużych problemów i tu moje pytanie mam moje bmw 320d od paru dni i nie wiem czy wymieniać profilaktycznie odme czy narazie nie ruszac?

-czy moja bmka 320d 2000r 136 km jest na łańcuchu i nic nie musze ruszać przy rozrządzie ?

-jakiej firmy polecacie filtry (paliwa ,oleju,powietrza,)

-czy ten model jest może w ocynku?

-czy most jest bezobsługowy czy trzeba wymienić olej ???

z góry bardzo dziękuję za pomoc i ewentualne wskazówki co po zakupie lepiej zrobic a ja nie wymieniłem tego w pośćie?

pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Witam wszystkich na forum

Mam kilka pytań a mianowicie:

-czytałem post jednego z forumowiczów który dzięki zasyfiałej odmie narobił sobie dużych problemów i tu moje pytanie mam moje bmw 320d od paru dni i nie wiem czy wymieniać profilaktycznie odme czy narazie nie ruszac?

-czy moja bmka 320d 2000r 136 km jest na łańcuchu i nic nie musze ruszać przy rozrządzie ?

-jakiej firmy polecacie filtry (paliwa ,oleju,powietrza,)

-czy ten model jest może w ocynku?

-czy most jest bezobsługowy czy trzeba wymienić olej ???

z góry bardzo dziękuję za pomoc i ewentualne wskazówki co po zakupie lepiej zrobic a ja nie wymieniłem tego w pośćie?

pozdrawiam :wink:

Witam

Jako nie za bardzo doświadczony mechanik BMW :D coś Ci postaram poradzić.

- Tak wymiana Odmy jest bardzo ważna i jeśli się nie mylę to zalecana przez serwis co druga zmianę oleju ( jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi)

- Silnik jest na łańcuchu nie powinien on starczyć na cala jego żywotność.

- Co do filtrów ja osobiście daje orginaly bmw ale możesz się pokusić o coś jak FRAM albo FILMAR ale rzadko dostępne na pewno koledzy tu coś ci podpowiedzą

- Co do ocynku ?

- O moście tez mało wiem ale u siebie kazałem robić inspekcje na warsztacie. (ogólnie wydaje mi się ze olej trzeba zmieniać tak samo jak i w skrzyni.)

Marcin