Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy w Waszych E90/91 (wyposażonym w szyberdach) przy zamkniętym szyberdachu i odsuniętej rolecie powyżej 100km/h występuję duży hałas (szum powietrza) w środku auta ?

Z tego co czytałem niektórzy twierdzo, że jest to przypadłość tego modelu inni, że to wina uszczelki przedniej szyby <> jeszcze innym razem, że można temu zapobiec odpowiednią regulacją <<http:www.e90post.com/forums/showthread.php?t=136019&highlight=sunroof>>.

Czy spotkaliście się z tym problem, może ktoś sobie z tym poradził ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hałas rzeczywiście jest. Do 100 km/h można wytrzymać, powyżej trzeba zasunąć także roletę (zasłonę) - wtedy szum jest ledwie wyczuwalny.
Opublikowano

tez u mnie slychac szum, no i na mega nierownosciach troche trzeszczy

ale nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

Opublikowano
Witam,

czy w Waszych E90/91 (wyposażonym w szyberdach) przy zamkniętym szyberdachu i odsuniętej rolecie powyżej 100km/h występuję duży hałas (szum powietrza) w środku auta ?

Z tego co czytałem niektórzy twierdzo, że jest to przypadłość tego modelu inni, że to wina uszczelki przedniej szyby <> jeszcze innym razem, że można temu zapobiec odpowiednią regulacją <<http:www.e90post.com/forums/showthread.php?t=136019&highlight=sunroof>>.

Czy spotkaliście się z tym problem, może ktoś sobie z tym poradził ?

...ja tak mialem w E91, auto na gwarancji naprawiane z 100razy :duh: :duh: po gwarancji znalzelem zaklad tylko od dachow, zadali tylko 1 pytanie:"czy auto bylo bite?", odp.: ...nie bylo bite, przejechali sie, zapodali na warsztat i zrobili w 3h, cena z tego co pamietam ponizej 300zl brutto, po "naprawie" jezdzilem z zamknietym dachem i odunieta roleta nawet Vmax i mozna bylo "gadac" :cool2: :cool2: sprawdza sie stara dobra zasada: trzeba umiec a nie tylko chciec...jak jestes z W-wy to dam adres "zakladu" na "priva" :cool2:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Kolego, jak wiesz co robili napisz dla innych przynajmniej bedzie wiadomo za co chwycić się :)

opisze to co widzialem:

1) wyczyscili wszystkie "plastikowe" elementy, ktore przez ASO byly wywalone smarem :duh: (mial powodowac zanik trzaskow :duh: ), czyszczenie trwalo najdluzej,

2) ustawili "dobrze" zlozony dach w pozycje "jeszcze lepiej" zlozony, jada testowa i bylo juz o 50% lepiej, po wlasciwym ustawieniu szyb okazalo sie, ze powstaly za duze szpary, ktore jakos trzeba bylo zapchac...

3) powstale szpary, zniwelowali przez wlozenie do oryginalnych uszczelk (sa w srodku puste) przewodow gumowych o roznej srednicy, "zabawa" typu przewlecz gruba/duza nitke przez male ucho od igly :mrgreen:

4) jazda testowa nie ma zadnych chalasow...

jezdze od naprawy juz ponad rok, nic nie trzeszczy, nie piszczy a przy predkosci ponad 200km/h roznice w chalasie przy zamknietej czy otwartej rolecie sa prawie nie wyczuwalne...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
wybieram sie tam "na wiosne"

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
mam kilka innych rzeczy na głowie teraz a ta pierdoła nie spędza mi snu z powiek. Do zrobienia w bliższym niedalekim czasie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
jak jestes z W-wy to dam adres "zakladu" na "priva" :cool2:

Kolego ja nie jestem z Wawy ale chetnie sie tam wybiore, bylbym wdzieczny jakbys podal adres :)

• 6 lat później...
Opublikowano

cześć!

Czy możesz mi podać nazwę na namiar na warsztat który zna się na szyberdachach w e90 touring w Warszawie? chodzi o hałas

dzięki£