Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po zimie zauważyłem że przednie drzwi są "luźne" - zamek nie dociąga ich do uszczelki przez co słychać jak drzwi pracują na wybojach, słychać też jak świst powietrza przy większych prędkościach

ponieważ rygiel zamka nie był ruszany podejrzewam że problem jest z uszczelkami

czy jest możliwe że uszczelka trwale straciła swoje pierwotne właściwości (auto z 2003 r) ?

czy wymiana tych uszczelek jest kosztowna ? (na realOEM podają ponad 100$ za jedną)

wiem że można dociągnąć na ryglu ale wtedy jest trudniej zamknąć drzwi (trzeba mocno trzaskać)

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg
Opublikowano
Cóż, różnie bywa, może traktowałeś uszczelki jakimś wynalazkiem chemicznym? Ale fakt że gdy wymieniono mi uszczelki podczas naprawy powypadkowej (prawy przód i tył, cenę potwierdzam - 2x300,-pln, niestety do dostania tylko w serwisie, a są jednorazowe niestety) zauważyłem poprawę wyciszenia z tej strony.
Opublikowano

Wymieniałem uszczelkę od strony kierowcy zapłaciłem poniżej 200zł dokładnie nie pamiętam ile,ściągana z ASO, wymiana banalna można to samemu zrobić. Razem z uszczelką wymieniłem rygiel po ta tulejka na nim lubi się wycierać i potem drzwi piszczą.

pozdrawiam