Skocz do zawartości

zawieszenie-czy wiek ktos co to jest

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie też tego nie było i chyba tak ma byc. Wg. ETK u mnie tez powinno byc a nie ma :shock: i z tego co widzialem a sam wymienialem amory od nowosci nie bylo :roll:

Gosc w ASO jak pytalem o amorki ku mojemu zdziwieniu mowi mi ze mam sportowe zawieszenie a na takie nie wyglada, tzn.: nie jest obnizone, twarde czuy inne. Co dziwne czesc o numerze 31351138701 czyli tuleje drazka stabilizatora mialem o srednicy 24mm a wszyscy wmawiali mi ze powinna byc 25mm.

W ASO gosc mowi ze jest nivo, i inne jakis tam wg. niego i ze wlasnie u mnie jest niby to sportowe zawieszenie. Dziwne ale mam tez wentylowane tarcze hamulcowe a nie we wszystkich E34 tak jest.

Dziwne ale prawdziwe.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
a jest jakis sposób aby podniesc auto(wiem ze duza wiekszosc by chciała obnizyc),zawieszenie jest standartowe.
Opublikowano

tzn przod??? - yo raczej ciezko bez zmiany sprezyn ...........

jesli tył - to da rade zrobic - trzeba w mocowanie amortyzatora do kopułu wspawac dystans - robilem tak kiedys w golfie - poniewaz mial jakies inne sprezyny - jezdzilo sie na nich super ale tyl byl troszke za nisko - wiec wspawalem dystanse ze zwyklej rury - jakiej 3 cm - wlasnosci jezdne pozostaly te same a autko mialo normalna wysokosc

sposob bardzo prosty - koszt kilkanascie zlotych :mrgreen:

Opublikowano
Items pictured but not listed are not installed on your vehicle or listed on another diagram.

Czyli elementy narysowane ale nie wymienione na liscie nie sa montowane w Waszych autach...

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

Witam

Wynika z tego ,ze ta czesc nr 13 na rysunku nr 2 okreslona jako adapter

nie jest standartem i jest stosowana w zaleznosci od montowanego zawieszenia a w kazdym razie nie jest to czesc seryjna.

pozdrawiam