Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak tam w temacie mam problem z odpaleniem samochodu. Wymienilem silnik, kupilem silnik bez osprzetu tylko z czujnikami, przelozylem caly osprzet z mojego silnika. przekrecam kluczyk, rozrusznik kreci silnikiem, paliwo idzie bo swiece mokre iskra jest i nie chce odpalic. Mysle ze to moze byc jakis czujnik, moze ktos doradzi, co posprawdzac, jaka moze byc przyczyna. Pozdro i dzieki z gory za pomoc.

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
To wszystko zostalo z mojego razem z cala wiazka przewodow, goly silnik kupilem.

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
Kwestia jest taka że są dwa rodzaje Komputerów. Jeden Siemens a drugi Bosch.Jeżeli na baranach były dwie sondy tytanowe to jest sterownik Siemens a jak jedna przed katem to Bosch.Wystarczy że się różnią te części i masz pozamiatane :(
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Jezeli wczesniej miales w aucie M52B28 i wymieniles silnika na ten sam ? to wkrec stare czujnki ja obstawiam czujnik polozenia walu :norty:

Jezeli miales inny motor to powiedz jaki?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
byl ten sam silnik, byly 2 sondy i na tym nowym tez. Dzisiaj przekrece czujnik polozenia walu i napisze czy cos sie zmienilo. Pozdro

Opublikowano
Wymienilem czujnik polozenia walu i nic nie pomoglo... Podlaczylem samochod pod kompa, nie wykazalo zadnych bledow. No i jestem w d...e. Ma ktos jakies pomysly??

Opublikowano
Może to głupie pytanie i głupia sugestia ale czy robiłeś reset kompa . Jeśli nie to może warto spróbować, do stracenia nie masz nic tylko trochę czasu
Opublikowano
A pewny jesteś że podłączyłeś odpowiednio czujnik wałka i czujnik wału??? Kwestia taka że może zamieniłeś wtyczki które są pod kolektorem zaraz obok siebie,ale z drugiej strony miałbyś błędy zaraz na kompie wykryte. Masakra .... :roll:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

wogole slyszysz pompe paliwa poprzekreceniu kluczyka?

Niewidze co mogles zle zrobic swapowales silnik to osprzet powinienes zostawic stary i wszystkie czujniki tak samo Moze poprostu spaliles kompa wiec jesli nawet nie slyszysz pompy po wlaczeniu zaplonu tobym zaryzykowal i kupil na allegro tylko ze od firmy bo wtedy bedziesz mogl oddac :wink:

Opublikowano
Silnik niema kompresji... ma od 2 do 4 na wszystkich cylindrach... jakie moga byc przyczyny??

Opublikowano
Uszczelka pod glowica, walniete zawory lub szklanki, popekane pierscienie jak glowica to mozna walczyc ja perscienie to fatalna sprawa

Opublikowano

Witam

Mam taki problem ze na zimnym silniku zaraz po odpaleniu auta obroty spadaja do zera i autko gasnie :( autko musze podczymywac delikatnie gazem, ale przypuscmy po jezdzie ok. 5 minutowej obroty utrzymuja sie rowno na 1000 obr. W czym problem, pomorze ktos ?

Opublikowano
Witam

Mam taki problem ze na zimnym silniku zaraz po odpaleniu auta obroty spadaja do zera i autko gasnie :( autko musze podczymywac delikatnie gazem, ale przypuscmy po jezdzie ok. 5 minutowej obroty utrzymuja sie rowno na 1000 obr. W czym problem, pomorze ktos ?

Sprawdź szczelność układu dolotowego to podstawa przy takich objawach ,jeśli układ jest szczelny to wtedy trzeba przyjżeć się krokowcowi (sprawdzić przeczyścić). Wszystko znajdziesz tu na forum wystarczy dobrze poszukać , wiele razy takie tematy były omawiane . Powodzenia . :search: :search: :search: