Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie, zauważyłem dzisiaj, że mam jakiś luz w lewym kole tzn. jak zacznę ruszać lewym przednim kołem to jest wyczuwalny luz. Co byście obstawiali, łożyska??? Dodam jeszcze, że od dłuższego czasu były odczuwalne dziwne stuki w momencie wpadnięcia w dziurę i podczas podjeżdżania lewym kołem pod krawężnik. Dodam też, że autko czasami ściąga na lewo.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
Opublikowano
A luz jest na boki czy jak ruszasz do przodu do tyłu?, ale z tego co piszesz to raczej na 100% do wymiany wahacze lub w najlepszym wypadku tuleje gumowo metalowe na nich
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Powiem tak, jak złapie koło rękoma i zacznę nim ruszać do siebie to wtedy wyczuwam luz :mad2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Autko trafia jutro do mechanika, wiec dam znać co stwierdził i ile to mnie będzie kosztowało. Dodam, że jeszcze musi mi zlokalizować wyciek płynu chłodniczego i go zlikwidować, a oprócz tego naprawić klimę. Więc pewnie ponad dwa tysiaki wyjdzie :mad2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Autko odebrałem w piątek przed świętami, zostawiłem u mechanika 2400 zł. Autko ma nową chłodnice silnika, chłodnicę klimatyzacji, klima została nabita, została wymienione poduszka wahacza tylnego w lewym przednim kole. Po tej naprawie autko spisywało się dobrze nic nie wyciekało i nie było żadnych stuków, ale coś mnie wczoraj podkusiło żeby sprawdzić czy owe luzy nie powróciły, złapałem za koło i zamarłem, znowu wyczułem luz, więc pojechałem ponownie do mechanika i okazało się, że przyczyną stuków w kole była faktycznie ta poduszka, ale co do luzów koła to winny był amorek, wymienił amorek i problem zniknął. No ale niestety z 2400 zł zrobiło się łącznie 2775 zł.

Ps. Możecie mi jeszcze napisać jak dokładnie powinny być założone opony kierunkowe na przedniej osi (bo takowe posiadam) i po czym poznać która opona powinna być z danej strony??? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
na kazdej oponie jest strzalka w ktora strone ma sie krecic, oczywiscie przy jezdzie do przodu
Opublikowano
A jeśli nie ma owej strzałki??? Może jakieś napisy???
Opublikowano

zrób zdjecie od czoła i z boku opony.

A co to za oponki? firm itd

Opublikowano
Oponki to goodyear excellence 205/55R16. Ale doczytałem się, że są to oponki asymetryczne, a nie kierunkowe. Ale i tak nie wiem jak je założyć bo nie ma na nich ani napisu INSIDE, anie OUTSIDE :cry:
Opublikowano

http://i41.tinypic.com/r249pg.jpg

Tak maja by założone

Opublikowano
No i tak mam, też posiłkowałem się rysunkami z netu.
Opublikowano
no to masz dobrze zakladaj i sie nie stresuj
Opublikowano
iestety z 2400 zł zrobiło się łącznie 2775 zł.

to ladnie cie skasowal.

orientuje sie ktos jakie sa koszty takiej samej imprezy w ASO?

Opublikowano
dosc sporo kolega zaplacil, mocno drogi ten mechanik, ale wazne, ze wszystko dziala
Opublikowano

Drogi nie drogi, patrząc pod kontem, że autko było naprawiane w BOSCH Service to chyba nie aż tak drogo. Tak jak ktoś już napisał ważne, że autko spisuje się bez żadnych zarzutów.

Ps. Nie żebym robił komuś reklamę :D ale polecam warsztat POLGAS BOSCH SERVICE Warszawa ul. Księcia Bolesława 1/3 :D

Opublikowano
iestety z 2400 zł zrobiło się łącznie 2775 zł.

to ladnie cie skasowal.

orientuje sie ktos jakie sa koszty takiej samej imprezy w ASO?

W ASO,to pewnie drugie tyle,by zapłacił :lol: