Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!w bmw e39 525tds 97r ze skrzynia automatyczna nie działa mi wsteczny bieg, natomiast w przód prawidłowo!czy miał ktoś podobnie niesprawna skrzynie??z jakimi kosztami się to wiąże(wymiana całej skrzyni czy naprawa??)

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz!

Opublikowano
Ja mialem tak samo-tylko przod. Podejrzewam ze sam zepsulem probujac ciagnac drugie auto na wstecznym. Ja wymienilem skrzynie bylo poprostu szybciej a co za tym idzie taniej. Popatrz na allegro.
Opublikowano
no z tego co widzę nie są dość drogie!ile płaciłeś za swoja??miałeś jakaś gwarancje na nią??i czy przekładał Ci ja ktoś kto typowo zajmuje się automatami czy jakiś mechanik??
Opublikowano
mieszkam w anglii i tu kupilem z neta akurat zlom dal miesiac gwarancji wymienial mechanik dalem 385 funtow plus robocizna i olej. No tu niestety ryzykujesz bo kupujesz uzywana. Dokladnie sie dowiedz jakie ma wejscia kostek elektronicznych przed kupnem... sprawdz tez tabliczke znamionowa na skrzyni
Opublikowano

proponuję podjechać do gościa od skrzyń i może to tylko zaworek sterujący wstecznym padł - koszt niewielki pod warunkiem, że nie trafisz na naciągacza puści cię z torbami, a on będzie "zarobiony".

sprawdź jeszcze pod kompem czy coś pokarze.

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)