Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Tak jak w temacie czasami auto jeździ normalnie bez żadnych problemów ale zdarza sie że jak rusze silnik gasnie odpalam i zaraz jest normalnie.

Dodam że samochód posiadam od kilku dni...... :(:(

Z góry dzięki za jakieś pomysły

Pozdrawiam

Stary temat ale dopisuje bo wcześniej zapomniałem

Po wymianie czujnika wałka rozrządu problem przestał istnieć

Pozdrawiam

Edytowane przez okrasa_lukasz
Opublikowano

a niemasz problemow z odpalanirem czasami?

ja tak mialem i byl to czujnik od walka

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
ja mam podobny problem ale troszke inny nie chce pali lub lub zaraz po dopaleniu zgasnie potem ok / Sądze że odkrylem dlaczego problem z pompa paliwa lub przekaznikiem pompy paliwa bo odrylem ze nie pali jesli po przekreceniu kluczyka nie syczy pompa paliwa czasami czasami musze przekrecic kluczykiem 10 razy ja auto postoi dlugo (przeważnie jak jest większy mróz) ale po syknieciu pali od strzala zima mija to biorę sie za to bo juz troche mnie denerwuje
Opublikowano

Dzisiaj caly dzień było ok.

Postawiłem samochód i wróciłem po godzinie samochód zapalił normalnie przejechałem 500m i przy dojeżdżaniu (gdy skrzynia była rozsprzeglona) do ronda po naciśnięciu gazu zgasł odpalił bez problemu i dalej było bez kłopotu.

W garażu gdy samochód stał na "P" po bardzo delikatnym naciśnięciu gazu zgasł. Odpaliłem i już było ok.

ZGŁUPIAŁEM

Opublikowano
moze koledze chodzi o moment kiedy automat zmienia bieg. Chyba wie ze automatu na N podczas jazdy sie nie zrzuca zreszta kazdym samochodem na nie powinno sie jezdzic na luzie jak to robia nasi starsi doswiadczeni kierowcy
Opublikowano
Ten model posiadał przed 2003 (chyba ) rokiem wadliwy potencjometr pedału gazu, może to to. U mnie tylko przy zimnym silniku objawia się to tym, że dotykam lekko gaz, a silnik nie reaguje, zwiększam nacisk, a on nagle startuje. Rzadko ale się zdarza.
Opublikowano

Może źle się wyraziłem.

Nie rozłączam napędu w czasie jazdy tylko jak samochod bardzo wolno sie już toczy bez przyciskania gazu to obroty schodzą na 900 i normalnie po przyciśnięciu gazu wskakują obroty wyżej i samochód zaczyna ruszać a tu czasami gaśnie.

Opublikowano
Chabera a czemu to niby kazdym samochodem nie powinno jezdzic sie na luzie ? Jak stoisz na swiatlach czy w korku to tez na biegu samochod trzymasz?
Opublikowano
chodzi mi nie o stanie w korku czy na swiatłach tylko np o zrzucanie na luz typu z gorki niech się toczy
Opublikowano

Zauważyłem kolejny problem :(:( może jest to powiązane.

Jak pojeżdżę trochę mocniej to jak staje na światłach obroty potrafią falować 500-900 i czasami gaśnie. Jeżeli ruszę dalej i pojadę spokojnie wszystko wraca do normy........

Opublikowano

No i właśnie się podłączyłem, ale że to mój pierwszy raz z INPA to nie bardzo mam pojecie co jest co..... Sa dwa błędy

1. 18 NW_A

2. 65 NW_E

Szukałem troche co to może byc ale nic nie znalazłem

Czy wogóle jest jakiś program który opisuje co dany błąd oznacza??

Pozdrawiam

Opublikowano
No i właśnie się podłączyłem, ale że to mój pierwszy raz z INPA to nie bardzo mam pojecie co jest co..... Sa dwa błędy

1. 18 NW_A

2. 65 NW_E

Szukałem troche co to może byc ale nic nie znalazłem

Czy wogóle jest jakiś program który opisuje co dany błąd oznacza??

Pozdrawiam

powiedz mi rozwiązałeś problem?

ja mam to samo i jeżdżę tak już 3 miesiące i nauczyłem się odpalać. Bo jak dobrze odpalę to jest do zgaśnięcia spokój. :) Na kompie wyszedł mi czujnik położenia wałka rozrządu, ten na ssącym. Wymieniałem na podróbę ale każdy mi mówił że na podróbach nie będzie jeździł

Opublikowano

Nie jeszcze się z tym nie uporałem ale postaram się wstawić go do warsztatu tylko jeszcze nie wiem gdzie i zobaczymy co będzie....

a po wymianie na podróbę masz dalej takie same problemy????

Opublikowano
dokładnie tak samo, wymieniałem i ten na wałku ssącym i ten na wydechowym. Fachmany (kilku) powiedziało że nie będzie na podróbach jeździł musi być siemens, ja dodatkowo mam spadki mocy do 3 tyś. obrotów no i problem z zapalaniem i gaszenie samoczynne przy ruszaniu a właściwie przy dodawaniu gazu bo kiedyś mi zgasł będąc na P