Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze o podpowiedz o co moze chodzic?? 530d 04r.,140 000km, automat, jezdze przewaznie spokojnie, bo na codzien pokonuje male odcinki, a nie mecze silnika na zimnym! Zauwazylem, ze przy zwolnieniu pedalu gazu, auto przez chwilke przyspiesza i po paru sek dopiero zwalnia! Wymienilem juz ze trzy przeplywki i trace powoli nerwy! Czy ktos sie juz spotkal z czyms podobnym??? Prosze o odpowiedzi i dziekuje!
Opublikowano

1. Sprawdzić czy nie Toyota :)

2. Zdarzało mi sie czuć przez ułamek sekundy, ze auto jeszcze nie schodzi z obrotów ale kilka sekund zwłoki to musi być poważny problem.

3. Zdarzało sie, ze silnik sie rozkręcał na maksa przy awarii turbo, olej dostawał sie do silnika i spalał, nie mozna było tego zatrzymać. Choć ta opcja wydaje mi sie wręcz nieprawdopodobna i Twój przypadek wyglada wręcz lajtowo.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pedał Ci wraca wraz z odpuszczeniem gazu czy zostaje lub wręcz zapada się?
Opublikowano
A pedał Ci wraca wraz z odpuszczeniem gazu czy zostaje lub wręcz zapada się?

Wraca, normalnie! Najbardziej jest to odczowalne,tak do 2000 tys obr/min, jade sobie spokojnie, puszczam gaz, a tu nawet nie ze ta sama predkosc zostaje, tylko przez chwilke jeszcze bardzo delikatnie przyspiesza i po ok 4 sek dopiero spada z obr.!

Opublikowano
Do MODERATORA- prosze o zalozenie specjalnego dzialu dla przedszkolakow, zeby co niektorzy mogli sobie wymieniac swoje poglady na zycie, lub proponuje im przeprowadzic taka sama rozmowe z zoną, dziewczyną, niektorzy moze z chłopakiem!!! Wiem ze przez 3 miesiace niewiele zdazy sie przeczytac na forum,ale chec nazbierania w krotkim okresie czasu wielkiej liczby napisanych postow motywuje do pisania farmazonow!
Opublikowano

To nie jest glupi pomysl z ta motorynka :cool2: , w motorynce trzeba bylo zaplon wyregulowac, ale jak w bmw kolo zamachowe zdjac zeby do zaplonu sie dostac. Pewnie jakis sciagacz tez by sie przydal, no i przerwe dobra trzeba ustawic.

Pozdro

Opublikowano
Prosze o podpowiedz o co moze chodzic?? 530d 04r.,140 000km, automat, jezdze przewaznie spokojnie, bo na codzien pokonuje male odcinki, a nie mecze silnika na zimnym! Zauwazylem, ze przy zwolnieniu pedalu gazu, auto przez chwilke przyspiesza i po paru sek dopiero zwalnia! Wymienilem juz ze trzy przeplywki i trace powoli nerwy! Czy ktos sie juz spotkal z czyms podobnym??? Prosze o odpowiedzi i dziekuje!

Wyjdz z samochodu, stan z przodu i zobacz czy na masce nie masz znaczka toyoty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już pomijając, że Twoja wypowiedź nic nie wnosi, to nawet jak szukałoby się w niej na siłę sensu, to kolega pisał, że pedał mu wraca a nie zostaje w ostatniej pozycji, więc to nie Toyota.
Opublikowano

Wyjdz z samochodu, stan z przodu i zobacz czy na masce nie masz znaczka toyoty

taka podpowiedź już padłą na poczatku dyskusji

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

strzelam zupełnie na pałę... wywód raczej logiczny, niż techniczny... poddanie tropu, może być zupełnie nietrafiony...

może coś z zaworem upustowym turbo (chyba jest seryjnie, podkreślam CHYBA)... (nie wiem jak to działa w BMW), ale może rozkręcone turbo przez chwilę jeszcze pompuje powietrze po puszczeniu gazu...

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

Opublikowano
ale jeszcze 5 sekund?

Opublikowano
Dobra rada sprawdz czy dywanik nie ma z tym nic wspolnego, u mnie znalazl sie przypadkowo w takim dziwnym polozeniu ze naciskajac na hamulec automatycznie dodawal gazu, przesunalem dywanik i problem z glowy:)
Opublikowano

Powód może się okazać banalny, kiedyś w innym aucie miałem podobnie... powód w/w…

Od tamtej pory, wszystko musi być na swoim miejscu, podobnie jak z dopasowaniem.

Opublikowano
Moje BMW: Audi S4 4,2 V8 Avant

troche dziwnie brzmi :D nie wiem czy nie warto zmienić tej opcji na "moje auto"