Skocz do zawartości

Kluczyk pilot programowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam fachowców, ja dziś bawiłem się INPA ale tylko sprawdzałem błedy itd. Ale dłuższy czas na zapłonie miałem włączone radio. I nagle przestało działać sterowanie pilotem w kluczyku. Tzn auto odpala ale niestety nie działa centralny z pilota ale działa np z pilota otwarcie tylnej klapy. Równolegle do pilota przestało działać oświetlenie wewnętrzne kabiny tj po np otwarciu drzi jest ciemno. Próbowałem programować kluczyk przez włożenie do stacyjki przekręcenie poz1. 3 s wyjęcie i przytrzymanie górnego klawisza, nast 3x logo bmw ale nic nie pomogło.
www.wulkanizacja-bydgoszcz.pl
Opublikowano

Witam. Sprawdź drugi kluczyk.Może rozładowałeś baterie w pilocie?Dziwne tylko z tymi światłami?

Jak drugi będzie działał to kluczyk w stacyjkę z 20km przejechać bateria się podładuje.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Drugi oczywiście zaraz po pierwszym sprawdziłem
Opublikowano

A co zrobić gdy po wymianie przycisków w kluczyku ( za długo był rozebrany :duh: ) działa otwieranie drzwi ale nie działa zapłon? Drugi kluczyk chodzi bez zarzutu. Próbowałem programować wg przepisu:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Nic to nie dało a boję się kodować ten sprawny kluczyk żeby czegoś nie spie....yć i zostać z dwoma rozkodowanymi. Czy to jedyny sposób -najpierw zakodować sprawny kluczyk a póżniej ten niedziałający???

Opublikowano

PAVKO, jezeli kluczyk byl dlugo rozebrany, to prawdopodobnie zagubiles transponder immobilizera. To taka malutka, czarna, prostopadloscienna kosteczka.

Transponder jest sparowany z EWS w fabryce i w domu jest to prawie niemozliwe, nawet jakbys go kupil. Czeka Ciebie chyba zanabycie kluczyka w ASO, na podstawie dokumentow, no chyba ze to odnajdziesz...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
  • Autor

A wiec u mnie okazało się że spowodowałem przepięcie INPA, za szybko i za dużo rzeczy naraz chciałem sprawdzić i na tym sposobem doszło do przepięcia. Należało zczytać beckup oprogramowanie wyczyścić wszystko wgrać i zaprogramować piloty od nowa.

Pozdro

Opublikowano
działa otwieranie drzwi ale nie działa zapłon?

To wskazuje na to co Ci koledzy już sugerowali czyli problem z immo a nie z sygnałem do centralnego

...

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

...

Nic to nie dało a boję się kodować ten sprawny kluczyk żeby czegoś nie spie....yć i zostać z dwoma rozkodowanymi. Czy to jedyny sposób -najpierw zakodować sprawny kluczyk a póżniej ten niedziałający???

Tutaj jest mała nieścisłość, mi też się nie udawało, rozkodowałem sobie nawet działający kluczyk - problemem było to, że w trakcie punktu 2 trzeba już mieć wciśnięty przycisk w kluczyku i tak go wyjąć, wtedy dalsza procedura przyniosła u mnie pozytywny efekt i to w 2 kluczykach.

Możesz to sprawdzić ale problemu Ci ro nie rozwiąże niestety.

Opublikowano
sprawdz bezpiecznik w bagazniku!
zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Chyba kolega Arecki wpadł na właściwy trop- rozebrałem niedziałający kluczyk i rzeczywiście nie było tam tej kosteczki w rogu ( nie wiem gdzie ja miałem oczy jak to składałem) kostka znalazła się w moich szpargałkach i włożyłem ją na miejsce ( nie wiem tylko czy odpowiednio ją umieścilem) Mam nadzieję,że teraz kluczyk się zaprogramuje ale sprawdzę to dopiero koło niedzieli bo zostawiłem BMkę u znajomego.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Wie może ktoś co się stanie jak kupie kluczyk i będę go próbował zakodować do swojego samochodu jako drugi oczywiście.
Opublikowano
Wie może ktoś co się stanie jak kupie kluczyk i będę go próbował zakodować do swojego samochodu jako drugi oczywiście.

Zakoduje sie bez najmniejszego problemu....