Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ze temat lamp byl poruszany wiele razy (znalazlem ok 70 postow), ale jeszcze mam jedno-niewyjasnione pytanie.

Chce wymienić TYLKO reflektory mijania, bo cała reszta jest ok. I kiedy znalazlem DEPO za 140PLN w dagmar czy jakos tak w innym sklepie znalazlem "element optyczny reflektora mijania" Helli za 135PLN. Na zdjęciu wygląda to jak reflektor czyli jest szkło i odblask, nie wiem jak z ramką żarówki bo nie było takiego zdjęcia.

Pomóżcie bo lampy chce zmienić na dniach, a już zgłupiałem do reszty.

Peace.

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
ja bym na twoim miejscu kupil orginalne lapy uzywane bosha - sa lepsze od helli bo maja metalowe odlysniki..... mam depo i nie jestem z nich zadowolony - po 2 latach soczewka zsazala - i tez mysle nad wymiana - ale tym raze na oryginaly :cool2:
Opublikowano

ciekawe skad ja wezme uzywane bosha w dobrym stanie, skoro ostatnie modele e-32 e-34 zeszłyz tasmy 10 lat temu.

Poza tym bardziej chodzilo mi o to czym sie rozni reflektor od elementu optycznego reflektora, bo nie wiem co mam kupic. co do trwalosci to i tak w przylym roku planuje Xenon albo Ringi In-Pro, wiec az tak mi na dlugowiecznosci nie zlazy

Opublikowano
To ja ci od razu polecam przerobić na ksenony koszt ok. 1200 zeta a same korzyści :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
To ja ci od razu polecam przerobić na ksenony koszt ok. 1200 zeta a same korzyści :)

No ja wiem, ale narazie mam wazniejsze wydatki i chce swiatla ktore mi przetrzymaja do nastepnych wakacji.

Dlatego narazie taka "prowizorka"....

Powiedzcie prosze jaka to roznica...

Opublikowano

Czyli korzystniej dla mnie kupic element optyczny skoro mam stare lampy...nie dosc , ze tanie to jeszcze Hella.

Wstawie nowe zarowki i do lata przejezdze...:D

Opublikowano
Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy całą lampą używaną (czy chociażby całym nowym reflektorem DEPO) a nowym elementem optycznym Hella to wybrałbym nowy element optyczny.... zresztą tak zrobiłem :) Lampa świeci jak nowa, lampa z używaną optyką na 100% będzie gorzej świecić (wiek robi z odbłyśnikiem swoje niestety). Nie masz się co zastanoawiać - jak kupisz nowy element optyczny to beemka będzie Ci oświetlała droge jakby dopiero co wyjechała z fabryki :wink:
Opublikowano
.....w innym sklepie znalazlem "element optyczny reflektora mijania" Helli za 135PLN.

A gdzie to widziałeś, w internecie ? bądź człowiekiem daj linka :wink:

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

hmmmmmmmmmmmm

ja tam nie widze elemntu optycznego - widze szklo za 131 zl - na zdjeciu tez jest cala lampa.........

wiec to mkoze byc jakis podstep - przysla ci do domu np sam odbysnik i zestw mlodego technika - a ty bedziesz musil go wklecic w lampe :duh:

sprawdz to dokladnie :cool2:

Opublikowano
Szkło reflektora to w rzeczywistości szkło +odbłyśnik (czyli to jest cały element optyczny lampy). Jeżeli boisz się przesyłek to można też kupić bez problemu w intercarsie - cena jaką zapłaciłem w ic to 150zł za Hella. Jeszcze mają też Boscha, ale jeżeli w swoim samochodzie masz Hella to Bosch nie będzie pasował (tak mi powiedzieli - a czym się róźni w montażu Hella od Boscha to nie wiem)