Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od kilku dni, cos strasznie mi sie tlucze po lewej stronie z tylu. Wczoraj podjechalem na kanał, sprawdziłem brechą wszystkie tuleje i brak luzów, poduchy amorów i odboje ok, sprężyna (wyglada ok) i zupenie nie wiem co sie tak okropnie tlucze (coraz bardziej i czesciej) jak wjade na mala nawet nierownosc. Dzieje sie tak, jakby amor byl rozwalony -> jak wjade w dziure tylem zarzuca, z tym ze amory maja ze 2 miesiace, i nie sa wylane. Tuleje w progach nie maja najmniejszych luzow.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Kolego to walenie na wybojach i rzucanie tyłu to typowy objaw tulei w progach

naciśnij tył auta i posłuchaj gdzie styka

a najlepiej jak jedna osoba naciska a druga trzyma za tuleję

Opublikowano
Tak kolego to mogą być tuleje z tyłu w progach bo masz tam chyba wachacze ciągnięte albo masz wybite poguszki amortyzatorów tu na górze. :D te poduszki musisz wyciągnąć zeby sprawdzić.piszesz że amortyzatory mają dwa miesiące a jak poduszek nie wynieniłeś to pewnie to. ja miałem to samo najpierw amory a potem poduszki. ja bym obstawił te poduszki albo tuleje na wachaczach te w progach powodzenia daj znać co tam wyszło. :D
Opublikowano
przyłączam się do sprawdzenia te tuleje w progach. wszyscy diagności na przeglądach się zapierali ze to poduszki amortyzatorów. A jednak tuleje potrafią się zerwać (guma oddziela się od metalu) i przemieszcza wtedy na wybojach tył auta rzuca. stuk metaliczny bardzo mocny wali nawet na niewielkich nierównościach.
Opublikowano
Warto jeszcze sprawdzic górne mocowanie amortyzatorów.Sam miałem do czynienia z tym i okazało się właśnie to.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
dolaczam sie do przed mowcy ze najlepiej sprawdzic to mocowanie amortyzatora u mnie tez postukiwalo bylem na przegladzie i wyszlo ze wszystko wporzadku po dalszych stukaniach zobaczylem gore amortyzatora tuz na poziomie kola poprostu mocowanie amortyzatora puscilo z kielicha chodzi mi o te 2 sruby mocujace u gory w bagarzniku zardzewialy kielich i odpadlo :( juz jestem po remoncie tego i powiem ze kosztowalo mnie to 400 pln kielich wyciety i wspawany nowy :)
Opublikowano

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Poszlo mocowanie amortyzatora, i to tak sie tłukło. Było takie rozerwane ze w ogole nie trzymalo amorka.

Pozdrawiam

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Ha ha ha a nie mówiłem???? Słuchaj wujka Aquaza :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ha ha ha a nie mówiłem???? Słuchaj wujka Aquaza :mrgreen:

słucham się słucham, już 2gi raz, i posłuszeństwo mnie na dobre wychodzi :8)

Breast. Mouth. Waist.