Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW E36 318i z 1995roku i mam problem. Od pewnego czasu słyszę stuki w zawieszeniu, najwyraźniejsze/najgłośniejsze te stuki są gdy jadę po kostce lub jakichkolwiek nie równościach. Postanowiłem sprawdzić auto, więc pojechałem na stację diagnostyczną i okazało się, że to tylne tuleje przedniego wahacza. Więc kupiłem nowe firmy DELPHI, pojechałem do mechanika i wymienił na nowe. Byłem zadowolony, ale niestety tydzień czasu, bo znowu zaczęło stukać. Jak się domyślacie jest to bardzo denerwujące. Co mam zrobić dalej, żeby przestało stukać? Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano
Sprawdzić resztę zawieszenia, sworznie jak wyżej kolega napisał, łączniki i obejmy stabilizatora plus drążki kierownicze i końcówki, a delphi to taka średnia firma więc może to być też ta tulejka już wybita.
Opublikowano
jak chcesz ściągać ta gumę to się napocisz przy zakładaniu.Najlepiej na prasie ją wcisnąć ale i w imadle powoli ją wklepiesz.Ta guma ma metalową oprawę więc baaardzo ciasno i pasownie wchodzi. A jak ściągać??? Brzeszczot i jazda :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Co do wybicia na samochodzie to nie wiem ja wahacz zdejmowałem bo przy okazji sworznie zmieniałem co do ponownego założenia to nie było problemu troszkę płynu domycia garnków i ładnie bez wiekszego wysiłku wlazło