Skocz do zawartości

Tylne tuleje przedniego wahacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW E36 318i z 1995roku i mam problem. Od pewnego czasu słyszę stuki w zawieszeniu, najwyraźniejsze/najgłośniejsze te stuki są gdy jadę po kostce lub jakichkolwiek nie równościach. Postanowiłem sprawdzić auto, więc pojechałem na stację diagnostyczną i okazało się, że to tylne tuleje przedniego wahacza. Więc kupiłem nowe firmy DELPHI, pojechałem do mechanika i wymienił na nowe. Byłem zadowolony, ale niestety tydzień czasu, bo znowu zaczęło stukać. Jak się domyślacie jest to bardzo denerwujące. Co mam zrobić dalej, żeby przestało stukać? Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano
czy oprócz tej tulei zostały sprawdzone 2 sworznie + stabilizator?
Opublikowano
Sprawdzić resztę zawieszenia, sworznie jak wyżej kolega napisał, łączniki i obejmy stabilizatora plus drążki kierownicze i końcówki, a delphi to taka średnia firma więc może to być też ta tulejka już wybita.
Opublikowano
A moze ktoś podpowie jak zdjąć tylną gumę? Bo mi napewno ona stuke tylko nie wien jak się za nią wziąść. Czy na samochodzie czy to póżniej jest wciskane?
Opublikowano
jak chcesz ściągać ta gumę to się napocisz przy zakładaniu.Najlepiej na prasie ją wcisnąć ale i w imadle powoli ją wklepiesz.Ta guma ma metalową oprawę więc baaardzo ciasno i pasownie wchodzi. A jak ściągać??? Brzeszczot i jazda :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Co do wybicia na samochodzie to nie wiem ja wahacz zdejmowałem bo przy okazji sworznie zmieniałem co do ponownego założenia to nie było problemu troszkę płynu domycia garnków i ładnie bez wiekszego wysiłku wlazło