Skocz do zawartości

[E-34] zablokowało dyfer,co sie dzieje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jest obecnie szpera 100% obydwa koła krecą sie równo a przecież tak nie bylo ,czy dyfer szlag trafil czy jeszcze da sie to uratować? :?
Opublikowano
no chyba na tym polega szpera 100% nie wiem co Ty chcesz naprawiać. Jeżeli masz szpere to właśnie po to ona jest żeby koła kręciły sie oba rownocześnie a nie jak jest w przypadku mechanizmu różnicowego że kręci się te koło które ma lżej
Opublikowano
poprostu kolega nie wie na czym polega praca dyferencjału zbłokowanego

A ty wiesz ze w e34 byla szpera 25% jak kolega pisze ze ma 100% to albo jakas dziwna awaria albo dal do zaspawania i niewiedzial na co sie pisze :P pozatym na 25% bez obciazenia kola beda sie krecic zawsze rowno

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
wiem ze jest 25% fabrycznie i jak by tak było to bym sie nie pytał o zdanie.zablokowało mi rożnicowy i pytam kogoś kompetętnego o zdanie, co sie mogło stać z nim???
Opublikowano
nie niesprawdzałem :oops: ale od czsu do czasu coś stuknie w mechanizmie ,czy to morze być przyczyną tego brak oleju lub niski jego poziom????
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia oleju , możliwe jest też że coś się ułamało w środku np ząb z któregoś koła zębatego ... lata w środku i albo coś blokuje , albo stuka ...
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
  • 3 tygodnie później...