Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy zmianie opon na zimowe ,było to pierwszy raz od zakupu auta z niemiec ,moje tylne opony 245/40/17 w e46 compact 318TD były równo obtarte od środka na jakięś 2,5 cm ,sa to oryginalne felgi M3 ,czy moze zna któs przyczyne ,albo sposób na uniknięcie tego ścierania ?

Opublikowano

witam,

miałem podobną sytuacje z przodu. Jedną przyczyną okazała się skrzywiona felga, druga sprawa to geometria.

pozdrawiam

Opublikowano

Czy były to opony continental conti Sport? Bo te opony tak mają.

Powodem jest to że 245 to maksymalny rozmiar do e46 i niektóre oponki obcierają. To norma i nie ma się czym przejmować. Obciera tylko przy dobijaniu.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
Może trzeba dystanse zastosować,ja mam też niestety szerokie bo 235 ale nic się nie dzieje tyle że w sedanie.
Opublikowano

Dzięki za info ,spróbuje z tą geometrią ,bo nie chce co roku wymieniąc opon które nie należą do tanich :)

W woli informacji to nie jest 1.8 d tylko 2.0 d - 318TD to tylko oznaczenie:),a z turbiną świtnie daje sobie radę przy tych felgach ;)

Opublikowano
Jeżeli emil_nh nie obcierają to może być problem albo opon albo geoemtrii ,która zrobie sobie niebawem i zobaczymy co z tego wyniknie :)Najgorzej że teraz też kupiłem Continentale:(
Opublikowano
Jeżeli emil_nh nie obcierają to może być problem albo opon albo geoemtrii ,która zrobie sobie niebawem i zobaczymy co z tego wyniknie :)Najgorzej że teraz też kupiłem Continentale:(

Jemu nie obciera bo ma innej marki opony. Rozmiar ten sam ale firma inna

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW