Skocz do zawartości

Zbiornik płynu do spryskiwaczy szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem jest następujący. Samochód był u mechanika. Zauważył pęknietą obudowę pompy spryskiwaczy. Sam ją wymienił. Po tej wymianie są następujące objawy; po nalaniu płynu przez głłówny otwór wlewowy, przedostaje się on do zbiornika na koncentrat. Z uwagi na to, że ten drugi jest dużo mniejszy, wylewa się na zewnątrz. Co jest tego przyczyną?.
Opublikowano

Płyn z dużego zbiornika przedostaje się do małego (tego na płyn do intensywnego zmywania)????

Jakim cudem - przecież on jest wyżej.

Może źle podłączył wężyki i zamiast na szybę to leci do innego zbiornika - mistrz świata.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Niedawno ktoś miał ten sam kłopot.

Nie pamiętam dokładnie ale winne były albo spryskiwacze albo jakieś zaworki zwrotne na wężach.

Poszukaj na forum bo było juz o tym.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 1 rok później...
Opublikowano
Czy ktoś już doszedł do tego, dlaczego przelewa się płyn w zbiorniczku od intensywnego sprys.? teraz mnie to denerwuje;/ Nie mam pompki przy zbiorniczku od intensywnego sprys. (ten mały po prawej) a napełnia się po czym nawet się przelewa. co jest nie tak? ;/
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Do wymiany macie dysze spryskiwaczy tam jest kulkowy zawór zwrotny przerabiałem temat w jednej dyszy
Opublikowano

Dysze od spryskiwaczy w xenonach mam nowe kupione w salonie. Może przyczyna leży po stronie silniczka bo wcale nie jest podłączony?

Do wymiany macie dysze spryskiwaczy tam jest kulkowy zawór zwrotny przerabiałem temat w jednej dyszy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dysze od spryskiwaczy w xenonach mam nowe kupione w salonie. Może przyczyna leży po stronie silniczka bo wcale nie jest podłączony?

chodzi o dysze w masce silniczek w małym zbiorniczku nic nie ma do tego tez podazałem tym tropem tydzien ty masz gotowa recepte odrazu

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
musisz rozebrac popatrzyc ja kupiłem nową ona jest podgrzewana cos koło 100zl ori