Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W ramach ciekawostki. Przeczytałem na angielski forum, że lampy FL High da rade podlaczyc do wersji przed FL bez ksenonów. Podpina sie je pod instalacje od podswietlenia tablicy rejestracyjnej i po przeprogramowaniu sterownika wszystko dziala odpowiednio.
Opublikowano
u mnie też fabrycznie nie było kseno i działają :8)

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

działac działają i można je podłączyc do każdego furaka, ale czy da sie zaprogramować? i tu jest problem bo ja byłem u magika w Warszawie, ktory zajmuje się elektroniką BMW i do mojego modułu nie da się dopisać danego hasla, które odpowiada za prawidłowe kodowanie "neonów"

Neony mam zmostkowane z górnym postojem - wszystko świeci ok. niestety tak nie powinno być, gdyż prawidłowo to z modułu światel powinien byc połączony z prawą lampą PIN 16 a w lewej lampie wyjście z modułu PIN 18

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
działac działają i można je podłączyc do każdego furaka, ale czy da sie zaprogramować? i tu jest problem bo ja byłem u magika w Warszawie, ktory zajmuje się elektroniką BMW i do mojego modułu nie da się dopisać danego hasla, które odpowiada za prawidłowe kodowanie "neonów"

Neony mam zmostkowane z górnym postojem - wszystko świeci ok. niestety tak nie powinno być, gdyż prawidłowo to z modułu światel powinien byc połączony z prawą lampą PIN 16 a w lewej lampie wyjście z modułu PIN 18

No i jak efekty? Działa czy są problemy? Wrzuć fotkę jak nowe lampy świecą u Ciebie.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hejka,

Lampy są podłączone świecą neony dolny i gorny postój rowniez :(

próbowałem zrobić tak, że wyjąłem dolne żarówki z lampy i podłączylem ją w tzw schowku - PIN od niej równiez wyjęty z kostki :) a tam włożyłem inną żarowkę i zasilanie podciągnąłem z stopu środkowego, ale moduł odrazu wykrył, że coś jest przekombinowane i wyłączył hamulce i przełączył je w miejsce przeciwmgielnych :shock:

Byłem równiez zaprogramować moduł, ale niestety nie da się go przeprogramować :(

Rozmawiałem z elektrykiem i powiedział, że trzeba zastować przekaźniki :?: :?: w przyszłym tygodniu będe to robił bo w najbliższą sobotę mam własny ślub...

aha i jeszcze zmieniłem podłączenie neonów - podłączylem je pod lampkę tablicy rejestracyjnej bo tam idzie 12v i ładnie t wygląda

Opublikowano
Hubert byłeś u tego magika co ja ?

Tomek

Opublikowano
nie nie ,on mówił ,że mi to poprawi ,ale nie mam czasu ostatnio do niego podjechać .... myślałem ,że jak z przodu założę bixeno to za jednym razem ...

Tomek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam takie pytanko dotyczące standardowej lampy z tyłu.Ostatnio wymieniałem żarówke i zauważyłem,że w obu lampach jest po jednej wiązce kabli wolnej.Też tak macie?W sumie dziwna sprawa,bo wszystko świeci jak powinno...
Kubica GO!
Opublikowano

Ja jak zmieniałem lampy to nie zauważyłem niczego takiego .

Wracają do mojego poprzedniego postu , przeglądam to forum już prawie 2 dni :) i muszę powiedzieć że sporo osób ma już lampy FL w samochodzie przed liftem .

Opublikowano

ja też, jak zmieniałem to nic nie widziałem,

Kamil, przekładka jest prosta tych lamp - ja już jestem po zabiegu, ale problem jest z kodowaniem, byłem i próbowali mi wgrywać, jakieś kody, ale mój moduł nie przyjmuje takich informacji :( - potrzebny jest jakiś moduł świateł za ok 400-500PLN odpuściłem sobie temat, ale chyba będzie trzeba go wskrzeszyć :)

Opublikowano

Na stronie internetowej BMW Polska w katalogu akcesoriów do serii 1 można znaleźć lampy FL przeznaczone do aut przed FL

Lampy tylne. W nowej stylistyce. Nadają tyłowi samochodu nowoczesny, wyrazisty wygląd. Do modeli do 03/07.

Ciekawe, czy one są plug & play czy też trzeba kombinować. Byłem przeciwnikiem mieszania elementów przed i po FL, ale skoro oferują je oficjalnie to coraz bardziej się do tego przekonuję.
Opublikowano

znana sprawa :8)

To są te same lampy co po lifcie. Dodane są przewody, które umożliwiają połączenie neonów / LEDów z oryginalną wiązką.

Pamiętać należy jeszcze o tym, że lampy przeznaczone są tylko do modułu 61359128184, który trzeba później przeprogramować.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG51&mospid=48925&btnr=63_1050&hg=63&fg=95

Opublikowano

Hipo ja mam taki numer na module 61359128184-01 to będzie OK ?

Na jakiej zasadzie podpina się lampy zmawiając w ASO po liftowe do modelu przed liftem ? Masz numer katalgowy najlepiej black line