Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ech... faktycznie brak jest zdjęć, ale to kwestia czasu i pleneru :)

ja tez mam ten moduł - do tego modułu w pin 16 wpinasz lewą lampę, a do pinu 18 wpinasz lapmę prawą. Po tej operacji trzeba zaprogramować moduł - niestety u mnie nie da się zaprogramować.

dla uściślenia - w moduł wpinamy (+) od LEDów (-) jest w lampie kolor brązowy.

są dwa wyjścia dla roziazania tego problemu

1. zmiana modułu na polifotwy

2. "rzeźba" z tylną wiązką przewodów od lamp i zastosowanie odpowiedniego przekaźnika, który nie pozwoli na powstanie błędów o braku żarówek w lampach - niestety tu trzeba elektryka, aby nie zobić sobie kuku...

Przy zabawie z modułem też trzeba baaardzo uważać, bo się może troche poprzestawiać i nie będzie nic świeciło...

Mi świecą ledy z górną i dolną częścią lampy, a i trzeba PINY we wtyczce poprzestawiać bo z lampy robi się choinka.

Sobie i wszsytkim zainteresowanym proponuję zaopatrzeć się w dobrego elektryka, który podejme się operacji :)

Opublikowano

to czemu masz taki moduł i nie da się wkodować ? :) dziwne .

Kurcze za dużo"dłubaniny" chyba sobie odpuszczę pomimo że efekt jest super.

Czemu do jedynki nie ma adapterów oryginlanych jak w e60

Opublikowano
to czemu masz taki moduł i nie da się wkodować ? :) dziwne

Jeżeli jest, a wiemy że jest, oficjalnie zestaw doposażeniowy E87 LED FL lampy tył to powinno się dać się to dokodować do aut z xenonem przed FL. Jest coś takiego, że jak BMW do danego samochodu nie przewidziało danej opcji lub doposażenia to łatwo się tego nie włączy, bo nie widzi w ogóle. Wtedy trzeba kombinować ręcznie, jak się wie jak i może coś wtedy wyjdzie :)

@Hipo: Ja powoli się wkręcam w temat lamp FL, masz jakieś fotki, pisałeś że będzie fotostory? :)

Kabel ten do połączenia LED kupowałeś od BMW w salonie czy po prostu zwykły przewód puściłeś? Jaka cena takiego kabelka ASO?

Opublikowano

fotostory miało być, jak wszystko będzie działało, ale nie działa to nikomu to się nie przyda :(

zwykły przewód - poprowadzony progiem do modułu. Z modułu nie wychodzi żadne napięcie. były rózne kody wgrywane do niego i nic. Magik stwierdził, że moduł nie jest przystosowany do tej operacji i nic z niego nie będzie. trzeba montować przekaźnik, ale to już grubsza sprawa..

Opublikowano
fotostory miało być, jak wszystko będzie działało, ale nie działa to nikomu to się nie przyda :(

zwykły przewód - poprowadzony progiem do modułu. Z modułu nie wychodzi żadne napięcie. były rózne kody wgrywane do niego i nic. Magik stwierdził, że moduł nie jest przystosowany do tej operacji i nic z niego nie będzie. trzeba montować przekaźnik, ale to już grubsza sprawa..

A zastanawiałeś się nad oddaniem furaka do ASO ?

Jedyna wada to taka że programowanie modułu kosztuje 500 zł :)

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Rozumiem ze chcesz zamienic black line z ledami na srebrne z ledami??

zle mnie zrozumieles :) chodzilo mi o to czy ledy blackline nie beda za ciemne do srebrnego auta :) zastanawialem sie czy wziac blackine ledy a zwylke ledy :)

kupilem zwykle ledowe :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Jestem w trakcie zmiany lamp na poliftowe. Przod juz przełożony, a tył kupiony. Dzisiaj byłem w serwisie i powiedziano mi ze ori przejściówka na tył wychodzi tylko w zestawie z lampami i modułem za 2000zl. Wydaje mi się ze ktoś pisał ze to wymieniał same wtyczki. Macie jakiś numer katalogowy?? Pomocy bo chyba na darmo kupiłem wszystkiem lampy :?

Odrazu jak macie podajcie numer części modułu świateł z poliftowej z xenonami.

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...