Skocz do zawartości

E-60 - jaki rocznik najlepszy (usterki)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dluzszej przerwie.

Po bajecznej przygodzie z E-39 528i chronicznie zachorowalem na E-60 wiec krotka pilka: potrzebuje info jaki rocznik najlepszy w ktorym juz pozmieniali cos niecos (chodzi mi glownie aby uniknac usterek z poczatku produukcji) jaki motor bedzie najlepszy ( napewno bedzie to Pb bo fure bede kupowal w USA wiec diesel odpada) i wogole co warto miec a co bedzie raczej zbedne. Nie mam stalego dostepu do neta wiec prosze o wyrozumialosc Panowie. Z gory serdeczne dzieki.

Nie ten dział! Nie ten tytuł. Następnym razem ostrzeżenie. Przenoszę

Opublikowano

jezei chodzi o benzynaki to nie masz sie czego obawiac z karzdym silnikiem. nie wpakowali w e60 calkowitych nowosci tylko ulepszenia "starych".

wszystkie silniki benzynowe sa raczej bezawaryjne. z usa bedziesz mial raczej wybur w wiekszych silnikach.

Jezdzilem przez jakis czas 530i i myse ze jest to samochod godny polecenia. koszty exploatacji trzymaja sie w granicach a i przyjemnosc jazdy moim zdaniem (poruwnuje terazt do tego klekota co mam e61 525d) super!!!!!

pozdrawiam

Opublikowano
jezei chodzi o benzynaki to nie masz sie czego obawiac z karzdym silnikiem. nie wpakowali w e60 calkowitych nowosci tylko ulepszenia "starych".

wszystkie silniki benzynowe sa raczej bezawaryjne. z usa bedziesz mial raczej wybur w wiekszych silnikach.

Jezdzilem przez jakis czas 530i i myse ze jest to samochod godny polecenia. koszty exploatacji trzymaja sie w granicach a i przyjemnosc jazdy moim zdaniem (poruwnuje terazt do tego klekota co mam e61 525d) super!!!!!

pozdrawiam

Moze sproboj nastepnym razem ze slownikiem ortograficznym, bo strasznie po oczach daje. :mad2:

A autorowi watku proponuje mimo wszystko diesla 530d z 2005 roku i z pewnego zrodla !!! Na swoim przykladzie wiem ze jak sie o niego dba to jest bezawaryjny !

Pozdrawiam obu panow.

Opublikowano

Moze sproboj nastepnym razem ze slownikiem ortograficznym, bo strasznie po oczach daje. :mad2:

A autorowi watku proponuje mimo wszystko diesla 530d z 2005 roku i z pewnego zrodla !!! Na swoim przykladzie wiem ze jak sie o niego dba to jest bezawaryjny !

Pozdrawiam obu panow.

A Ty może spróbuj przeczytać, o co chodziło autorowi wątku, zorientujesz się, że z Dieslem mu nie po drodze :)

Co do ortografii, popieram w całej rozciągłości :cool2:

Opublikowano

Watek przeczytalem dokladnie. Dlatego napisalem : mimo wszystko proponuje diesla. Jesli benzyna nie stoi jeszcze przed domem, zawsze jest szansa ze sie ...opamieta. :lol:

Tym razem bezblednie !! Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Dokladnie tak jak napisal kolega z dieslem mi nie po drodze ale nie ukrywam ze bardzo bym chcial posmigac 3 litrowym d- ieselkiem :) ale w stanach niestety tego wogole (przynajmniej w moim stanie) chociaz od roku modelowego 2010 jest juz w ofercie 535d w usa, wiec moze za pare latek who knows...

Jak wspominalem mialem juz 528i i bylem absolutnie zadowolony rewelacyjna bezawaryjnoscia silnika i ogolnie tego modelu a jazda i prowadzenie - poezja! Myslalem o trojce e90 ale tylek troche mi nie robi a mowia ze komfort nizszy, nie chce schodzic ponizej poziomu e39.

E60 to zawsze bylo to co mi lezalo w oku z kazdej strony a juz wogole po lifcie z bajecznymi diodowymi swiatlami z tylu - wymiekam! Niestety na 2008 funduszy jeszcze brak i mysle zeby lyknac cos pod 2006 lub ewentualnie 2007. Wiem ze bylo cos z I-Drivem w ktorychs wersjach i wiem ze poprawili to tylko nie wiem od ktorego roku, jakbyscie mogli cos doradzic bylbym wdzieczny.

Czyli jakakolwiek benzynowka bedzie ok tak mam to rozumiec? Wiem ze w e39 motor 2.8i ktory mialem jest uznawany za najlepszy z 6 cylindrowek pod wzgeledem sstosunku spalania do osiagow (mnie sie to potwierdzilo w 100%) wiec chcialbym poznac opinie co jest rownym strzalem w 10 wsrod motorow z e60...?

Dzieki, pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam w2007 roku był lift.delikatne zmiany wizerunku z zewnatrz jak i wewnatrz.

juśli chodzi o benzyniaki to wszyskie są ok.

mała pojemność, niskie spalanie i osiągi,wysoka pojemność wysokie skalanie,

tylko to możesz brać pod uwage.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A czy np trojka e90 Coupe bedzie tansza w eksploatacji niz e60? Co myslicie? Coupejka zaraz po e60 (lub przed) cholernie mi sie podoba...
Opublikowano

w eksploatacji napewno duzo nie zaoszczedzisz. jedyne to litr/100Km.

czesci i serwis->to samo.

Naprawy blacharskie->e60 duzo taniej (E60-duzo zamiennikow,duzo czesci uzywanych)

To sa ale zupelnie inne samochody. Musisz sam wiedzec co Ci bardziej pasuje. Duza 4-dzwiowa limuzyna czy sportowa coupe´jka.

Pozdarwiam