Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam pytanko czy trzeba sciagac kierownice by wyciagnac deske rozdzielcza dzieki za info

demontarz :arrow: demontaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba. I jest to najprostsza czynność w całej operacji, więc nie powinno być problemów.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Pozwole sobie podlaczyc sie pod ten temat, czy te kratki nawiewu co sa cenralnie po srodku nad panelem radia itp, z tego co widzialem sa przykrecone na 2 srubki, czy po ich odkreceniu mozna je normalnie wyjac? bo cos mi tam brzeczy jak jezdze..
  • 1 rok później...
Opublikowano
Przechodziłem przez demontaż deski rozdzielczej i wymianę całej dmuchawy z nagrzewnicą i parownikiem w poprzednim bmw. Właściwie nie ma tam nic trudnego, ale należy sobie zarezerwować odpowiednią ilość czasu i robić bez pośpiechu mi łącznie zajęło wszystko ok 10-12h rozłożonych na 2 dni :) Ale ja demontowałem wszystko łącznie ze stelażem deski. Myślę że samo zdjęcie dechy to 1-2h. Ostrożnie z listwami. Kratki nawiewów oprócz śrubek są na zatrzaski wiec trzeba uważać aby nie zniszczyć. Wyjmujesz zegary odkręcając dwie śruby, wszystkie schowki, tunel między fotelami itd. Gdzieś mam nawet zdjęcia po demontażu, jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić.