Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jak sprawdzić czy mam podgrzewane lusterka. Jest w instrukcji info że lusterka podgrzewane są od odpowiedniej temp. zewnętrznej automatycznie gdy włączony jest zapłon lub silnik, tylko że ta opcja jest zaznaczona gwiazdką* Jak sprawdzić rzeczywiście czy te lusterka są podgrzewane. Edytowane przez max81
Opublikowano
JAk temperatura na zewnątrz będzie poniżej 3stopni to po prostu dotknij palcami lusterka po 30 sekundach,jak ciepłe to grzeje :norty:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

dotknięcie lusterka prawde Ci powie. Wydawałoby sie, ze BMW i to w nowych modelach to aż nie jest mozliwe, zeby nie było podgrzewanych lusterek. Ale BMW robi takie kombinacje z wyposażeniem, ze wszystko jest możliwe. Moje auto jest dośc przyzwoicie wyposażone a nie było podgrzewanych lusterek w E91. Koszt doposażenia ok 1000 PLN z robocizną.

Generalnie zasada jest taka jeśli masz niebieskie lustra to sa podgrzewane, białe nie. Lusterka E90 ma takie same jak w E87

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
zakładam nowy temat: jak sprawdzić czy mam alufelgi? :wink:

Przyjedź na moje osiedle , postaw auto na chwilkę a jak przyjdziesz i auto w najlepszym wypadku będzie stało na kostkach to znaczy że miałeś alufelgi :)

Opublikowano
bueheheheheh czyżbyś Kamil mieszkał na moim osiedlu :wink: ??? ciekawe że takie zwyczaje co do nowych gości na osiedlu są głęboko zakorzenione w blokersach :mad2: .... mojemu qumplowi jak do mnie wpadł na weekend to zaje...li nakrętki z zaworków bo miał z trupią czaszką :cry2:
Opublikowano

nie, to byloby rozwiazanie problemu: "znudzily mi sie prawie nowe alusy, moze by se nowe kupic?"

2 beemki na osiedlu z blokersami? wacpan szalony?

Opublikowano
nie, to byloby rozwiazanie problemu: "znudzily mi sie prawie nowe alusy, moze by se nowe kupic?"

2 beemki na osiedlu z blokersami? wacpan szalony?

Ja nie mieszkam w bloku :) i za to dziękuje , gdybym mieszkał w bloku nie kupił bym 2bmek tylko zbierał na dom :) lecz w moim rejonie jest osiedle na którym różne rzeczy się dzieją

Opublikowano
Generalnie zasada jest taka jeśli masz niebieskie lustra to sa podgrzewane, białe nie. Lusterka E90 ma takie same jak w E87

Tego nie wiedziałem, przyznam szczerze, mam niebieskie lusterka więc pewnie są grzane. Nie było teraz okazji sprawdzić "organo-leptycznie", temp powyżej 5*C a w nocy auto w garażu stoi. Jak spadnie temp. sprawdzę jeszcze dotykowo. Dzięki za podpowiedzi, nawet te z felami :mrgreen:

Opublikowano

Tego nie wiedziałem, przyznam szczerze, mam niebieskie lusterka więc pewnie są grzane. Nie było teraz okazji sprawdzić "organo-leptycznie", temp powyżej 5*C a w nocy auto w garażu stoi. Jak spadnie temp. sprawdzę jeszcze dotykowo. Dzięki za podpowiedzi, nawet te z felami :mrgreen:

:8) moze nam zima odpusci i juz w tym sezonie nie sprawdzisz? :wink:

Opublikowano

Luuuz, w garażu zdjąłem osłonę, odchodzą dwa kabelki od lusterka. Dla potwierdzenia jak jechałem autem dotknąłem lusterka, rzeczywiście czuć :) zmierzyłem temp. takim giętkim termometrem na pasku, 30*C.

Uwaga dla tych, którzy będą zdejmować osłonę. Ciągnijcie od dołu, mocno ale z wyczuciem, dopiero jak puszczą zatrzaski dołu, można ciągnąć górę. Obudowę ściągajcie równomiernie, góra i dół.