Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Do czego służy przycisk na sterowniku klimy z napisem REST ?

Gdzie jest zapięcie tylnigo pasa srodkowego bo ma dwie wtyki małą i dużą (duża normalna ma standardowe gniazdo)?

Z góry dzieki

pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

z instrukcji obsługi:

REST - przycisk zapasu ciepła

Ciepło zgromadzone w silniku po wyłączeniu zapłonu nadal ogrzewa wnętrze.

W pozycji 1 kluczyka zapłonu zostają zachowane wszystkie ustawienia elementów obsługi automatycznego urządzenia klimatyzacyjnego. W pozycji 0 kluczyka zapłonu nagrzane powietrze jest automatycznie kierowane tylko na szybę czołową, na szyby boczne i nad podłogę.

Działanie jest możliwe tylko podczas niskich temperatur na zewnątrz, jeżeli silnik jest gorący, jeżeli wystarczające jest napięcie akumulatora i przez ograniczony czas (16 minut).

W skrócie: jeżeli czekasz na kogoś, to gasisz silnik, wciskasz Rest i grzejesz się korzystając z ciepła silnika.

Drugiego pytania nie rozumiem, sformułuj jakoś inaczej.

marek
Opublikowano

Witam

dzieki za szybką odpowiedz.

Tylny pas środkowego pasażera ma na końcu zarobioną małą wtyczke mniejszą niż normalna, a normalna jest jakby ruchoma na pasie. (szkoda że nie można dodawać zdjęć ). Problem sie pojawił jak przekopałem auto i nie znalazłem gniazda do tej małej wtyki (chyba że jest ukryte)

Opublikowano

Przycisk REST działa tylko wtedy, gdy wskazówka temperatury ustawiona jest pionowo, a kluczyk w pozycji 1.

Podobno przy wysokich temperaturach na zewnątrz włączany jest nawiew zimny (ale tego jeszcze nie sprawdzałem).

A sprzączka pasa bezpieczeństwa pewnie jest pod kanapą.

Opublikowano
Przycisk REST działa tylko wtedy, gdy wskazówka temperatury ustawiona jest pionowo, a kluczyk w pozycji 1.

Podobno przy wysokich temperaturach na zewnątrz włączany jest nawiew zimny (ale tego jeszcze nie sprawdzałem).

A sprzączka pasa bezpieczeństwa pewnie jest pod kanapą.

Przy prawidłowo działającej instalacji samochodu REST działa nawet bez kluczyka (oczywiście po spełnieniu 3 warunków, o których wyżej już zostało napisane: 1. odpowiednie napięcie akumulatora, 2. silnik jest nagrzany, 3. na zewnątrz jest poniżej 15 st C.).

Wentylowani e wnętrza można włączyć, ale nie przyciskiem REST (po FL MaxCooling), a poprzez MID. Można też ustawić przewietrzanie o zadanej godzinie, ale to również przez MID, a nic nie ma to wspólnego z REST.

PZDR

Opublikowano

Witam

dzieki za wszystkie wskazówki jutro spróbuje zabrać sie do kanapy w poszukiwaniu wtyki.

Pytanie czy jest możliwość ustawienia żeby po każdorazowym zapaleniu auta odrazu był uaktywniony tempomat?

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
Witam

dzieki za wszystkie wskazówki jutro spróbuje zabrać sie do kanapy w poszukiwaniu wtyki.

Pytanie czy jest możliwość ustawienia żeby po każdorazowym zapaleniu auta odrazu był uaktywniony tempomat?

Pozdrawiam

Marcin

O ile wiem, to w e39 nie ma takiej opcji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A o jaką wtyczkę chodzi? Bo ja mam takie dwie plastikowe blokady na środkowym tylnym pasie. I właśnie niewiem na jakiej wysokości ma być ten mały klips, który ponoć zabezpiecza pas przed zablokowaniem (powiedział poprzedni właściciel). Zmierzcie proszę u siebie w którym miejscu ma to być, bo już od pół roku jeżdżę z wyciągniętym pasem :( .

No i sprawa dotyczy E39 Kombi 2001

Tu link do foto:

http://yfrog.com/0ntylnypasj